Nakon šest dana natjecanja u mađarskom Gyor zatvoren je XIV. Olimpijski festival europske mladeži (EYOF), višesportska priredba mladih sportaša u dobi od 14 do 18 godina. Na EYOF-u je nastupilo više od 2,500 sportaša iz 50 zemalja koji su se nadmetali u 10 sportova. Hrvatske boje predstavljalo je 65 sportaša koji su nastupili u atletici (11), biciklizmu (2), gimnastici (3), kajak-kanuu (4), košarci (12), judu (8), plivanju (8), rukometu (15) i tenisu (2). Hrvatski sportaši su osvojili četiri medalje. Srebrne medalje osvojili su Mauro Nemčanin na konju s hvataljkama i plivačica Lorena Jerebić na 100 delfin, dok su bronce osvojili atletičar Erik Sluga na 400 metaara, te rukometaši. Medalje je ukupno osvojilo 50 zemalja, a najuspješniji su bili Rusi sa 30 zlata, 19 srebrnih i 12 brončanih medalja. Na drugom mjestu su Talijani sa 14 zlata, 11 srebra i 13 bronci, a na trećem mjestu ljestvice odličja je Mađarska sa 13 zlata i po 14 srebrnih i brončanih medalja. EYOF je višesportska priredba mladih sportaša u dobi od 14 do 18 godina u organizaciji Europskih olimpijskih odbora, a pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora. Ljetno izdanje prvi put je održano 1991. godine u Bruxellesu, a 1993. godine slijedilo je i zimsko u talijanskoj Aosti. Idući ljetni EYOF je 2019. u Bakuu, dok je zimski iste godine u Sarajevu.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) dobio je odobrenje Europske komisije za provedbu projekta pod nazivom Investicije u sport (iSport) koji će se provoditi u razdoblju od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2020. godine. U projektu će sudjelovati deset partnerskih organizacija iz sedam država članica Europske unije. Prema riječima predsjednika HOO-a Zlatka Mateše, satelitski račun za sport koji će biti izrađen u okviru projekta iSport pokazat će koliko sport doprinosi hrvatskom gospodarstvu. Projekt iSport pridonijet će općim ciljevima strategije Europa 2020., desetogodišnje strategije Europske unije za rast i zapošljavanje, tako što će promicati principe dobrog upravljanja pri oblikovanju politika na svim razinama s ciljem poboljšanja kvalitete politika. Također će promicati donošenje odluka o investicijama u sport na temelju dokaza o potencijalu sporta kada su u pitanju društveni i gospodarski problemi. Partnerske organizacije će prikupiti niz podataka koji će pomoći u oblikovanju politika. Međusektorskom suradnjom između akademika, istraživača, sportskog pokreta i donositelja odluka, partneri će razvijati smjernica za investicije u sportu te preporuke za donositelje odluka kako bi poboljšali njihovo znanje na tom području, kao i šire razumijevanje ključne uloge sporta kao pokretača rasta i zapošljavanja u kontekstu oblikovanja nacionalnih i regionalnih politika, kao i strategije Europa 2020. Nacionalne konferencije u državama sudionicama otvorit će dijalog između ključnih dionika, a na kraju projekta održat će se transnacionalna konferencija. Rasprave na konferencijama bit će prilika da se čuju stajališta i mišljenja ključnih dionika o smjernicama za investicije u sport koja će partneri u projektu iSport uzeti u obzir prilikom izrade preporuka za donositelje odluka.

Olympic Channel (OC), televizija Međunarodnog olimpijskog odbora potpisala je prvi ugovor s nekim nacionalnim olimpijskim odborom o zajedničkom emitiranju. Logično da se radi o velikom i moćnom Američkom olimpijskom odboru (USOC), koji uz sebe ima iznimno jaku i bogatu NBC televizijsku kuću. Ugovor obuhvaća jednogodišnje zajedničko regionalno emitiranje, za područje SAD-a, što Olympic Channelu omogućava dodatnu vidljivost od 35 milijuna kućanstava u SAD-u putem najvećih kabelskih pružatelja usluge. Program je, kao i na osnovnom OC-u linearan, dakle za sada ni najmodernija zemlja na svijetu u TV tehnologiji sa sportskom tematikom ne ulazi u sustav „na zahtjev“. Sami detalji ugovora nisu poznati, no prema osnovnoj obavijesti jasno je da se radi o vrlo sličnoj ideji o kojoj su čelnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), OC-a i Sportske televizije (SPTV) razgovarali prije gotovo dvije godine, da se dogodi i u Hrvatskoj. Dakako, sama vijest da Amerikanci mogu gledati regionalnu verziju OC-a s puno više američkog sporta i priča o američkim sportašima tek je naznaka da bi se čelnici OC-a mogli uskoro sa sličnom idejom obratiti i nacionalnim olimpijskim odborima u Europi, pa samim time i HOO-u. Doduše, u Europi sva olimpijska prava drži Eurosport, pa je za pretpostaviti da će slična priča uskoro biti realizirana na paneuropskoj televiziji, a tek potom na nacionalnim razinama. U svakom slučaju, nakon nekoliko vrlo sadržajnih razgovora između SPTV-a i OC-a te čelnika HOO-a - Hrvatska je spremna za takvu suradnju!