Na XXIII. Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu (9. - 25. veljače 2018.) Hrvatsku će predstavljati 20 olimpijaca i olimpijki u četiri sporta.

To je nakon Torina 2006. godine, najveći broj hrvatskih sportašica i sportaša na jednim ZOI.

Očekivano, alpsko skijanje je s deset olimpijaca i olimpijki najzastupljeniji sport, ali brojni su i predstavnici nordijske inačice skijanja.

Struka HSS-a procijenila je da izvorni biatlonac Krešimir Crnković zaslužuje preostalu (četvrtu) olimpijsku vizu iz srodnog mu sporta - skijaškog trčanja. Jednako tako i trener bobista Ivan Šola definirao je kadar za ZOI, pa su sigurni članovi bob dvosjeda Dražen Silić i Benedikt Nikpalj. Oni će biti okosnica i četverosjeda, u kojem će im se pridružiti Mate Mezulić i Antonio Zelić. Umjesto ozlijeđenog Martina Marića, Šola je kao pričuvnog člana boba angažirao iskusnog Đulijana Koludru, s kojim je u posadi iz 2002. i započeo priču o hrvatskom olimpijskom bobu.

Službeni ispraćaj hrvatskih olimpijaca na ZOI u Pjongčang bit će upriličen u utorak, 30. siječnja 2018. godine u 20 sati u zagrebačkom hotelu Westin, a tom prigodom bit će predstavljena i oprema tvrtke 4F, novog sponzora HOO-a.

e-max.it: your social media marketing partner