Drugog dana natjecanja na 23. Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu nastupili su i prvi hrvatski predstavnici, Krešimir Crnković i Edi Dadić

u utrci skijaškog trčanja na 30 kilometara u disciplini skiatlon, 23-godišnji Crnković je zauzeo 53. mjesto sa 7:06.9 minuta zaostatka za pobjednikom Norvežaninom Simenom Hegstadom Kruegerom, dok je 24-godišnji Edi Dadić, kojemu su ovo druge Igre, odustao nakon tri četvrtine prevaljenog puta.

Hrvatski olimpijac, 23-godišnji Krešimir Crnković izjavio je kako je zadovoljan svojim 53. mjestom osvojenom u debitantskoj utrci na najvećem svjetskom sportskom natjecanju, utrci skijaškog trčanja na 30 kilometara u disciplini skiatlon na ZOI u Pjongčangu u konkurenciji 69 natjecatelja. "Zadovoljan sam svojim nastupom. Nisam mislio da će ispasti ovako dobro. Uvjeti su bili katastrofalni, hladno, vjetar... samo su najhrabriji odlučili startati. Imao sam problema u prvom dijelu utrke jer klasični način nije moja primarna disciplina i u tome nisam najjači. Zato sam tu izgubio nešto vremena koje sam ipak uspio nadoknaditi kasnije", izjavio je Crnković koji se inače bavi biatlonom, no ipak je odlučeno da u Pjongčangu nastupi u skijaškom trčanju.

Na pitanje razmišlja li nakon ovog nastupa promijeniti sport i prebaciti se iz biatlona u skijaško trčanje, Crnković je odlučno rekao:

"Ne! Puška mi fali, bez toga ne ide. I ovo je lijepo, ali biatlon je biatlon".

 

e-max.it: your social media marketing partner