Iskusni 35-godišnji švedski skijaš Andre Myhrer postao je u četvrtak olimpijskim pobjednikom u slalomu na stazi u skijaškom centru Jongpjong,

na kojoj su glavni favoriti Austrijanac Marcel Hirscher i Norvežanin Henrik Kristoffersen ostali bez plasmana, dok su se među 30 najboljih našla i dvojica hrvatskih reprezentativaca, Istok Rodeš na 21. mjestu te Elias Kolega na 23. Nažalost, Matej Vidović i Filip Zubčić podijelili su sudbinu Marcela Hirschera i našli se među 54 skijaša koji nisu uspjeli stići do cilja prve slalomske vožnje.

S devetog mjesta u prvoj vožnji do srebrnog odličja doskijao je 25-godišnji Švicarac Ramon Zenhaeusern, dok je osvajač brončane medalje Austrijanac Michael Matt u prvoj vožnji bio tek 12.

"Znam koliko sam dobar. To sam pokazivao i na treninzima, samo na utrkama to ove sezone nisam pokazao", izjavio je bivši juniorski svjetski prvak u slalomu 22-godišnji Istok Rodeš nakon što je osvojio 21. mjesto u toj disciplini u svom debiju na olimpijskim igrama. "Ovo je nekakav dobar put za (ono što dolazi za) četiri godine, za naredne sezone u Svjetskom kupu i, naravno, za Kranjsku Goru", dodao je Varaždinac kojemu je među 25 najboljih na ovoj utrci društvo radio 21-godišnji Elias Kolega koji je sa četvrtim vremenom druge vožnje na kraju zauzeo 23. mjesto. "Druga vožnja je bila jako solidna. Prvu vožnju sam malo lošije odskijao, napravio sam par sitnih pogrešaka, što me koštalo dosta vremena. No, cijelu sezonu dobro skijam slalom i ne želim sada biti previše samokritičan. Nadam se da mi nitko neće previše zamjeriti ovu jednu lošiju vožnju", rekao je stariji od braće Kolega s kojima od ove sezone radi Ante Kostelić.

"Uvijek treba naći nešto pozitivno. Mi smo zaista mladi za skijaški sport i postižemo ovakve rezultate. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti s rastom rezultata, svakako do sljedećih olimpijskih igara. No, to je sad još dosta daleko. Bitno je samo da postoji napredak", zaključio je Elias Kolega nakon svog olimpijskog debija.

e-max.it: your social media marketing partner