Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora na otvaranju XII. Zimskih paraolimpijskih igara 9. ožujka u Pjongčangu hrvatsku zastavu

nosit će 17-godišnja slabovidna alpska skijašica Eva Goluža, odlična učenica trećeg razreda zagrebačke opće gimnazije "Benedikta Kotruljevića", priopćio je Hrvatski paraolimpijski odbor.

“Odluka Hrvatskog paraolimpijskog odbora da sam izabrana kao stjegonoša na Zimskim paraolimpiskim igrama u Pjongčangu me uistinu iznenadila i iznimno razveselila. Od srca zahvaljujem Izvršnom Odboru HPO-a što mi je tom odlukom ukazao veliku čast nošenja hrvatskog stijega i predvođenja naše ekipe na ceremoniji svečanog otvaranja Igara. Sama činjenica da sam dio hrvatskog tima na Paraolimpijskim igrama za mene je predstavljala ostvarenje jednog od mojih sportskih snova, a nošenje hrvatskog stijega je toliko emotivan trenutak ispunjen nacionalnim ponosom kojeg teško mogu usporediti s nečim drugim i sigurna sam da će mi ostati upamćen kao jedan od najdojmljivijih u mom životu", istaknula je Eva Goluža, najmlađa hrvatska skijašica na Paraolimpijskim igrama.

"Svakim danom svoj život nastojim prožimati paraolimpijskim vrijednostima jer u njih uistinu vjerujem. Poštovanje, izvrsnost, prijateljstvo, odrješitost, hrabrost i jednakost su odlike koje posebno mi sportaši trebamo njegovati i primjenjivati kako bi bili primjer, inspiracija i motivacija drugima.
Još jednom iskrena zahvala svima na ukazanoj časti i povjerenju, uz obećanje da će hrvatski stijeg biti ponosno nošen čvrstom ženskom rukom“, zaključila je Eva Goluža.

U Pjongčangu hrvatska paraolimpijska reprezentacija nastupit će s rekordnih sedam skijašica i skijaša, koji će nastupiti u alpskom i nordijskom skijanju te u snowboardu. Uz Evu Golužu, nastupit će alpinci Dino Sokolović, Damir Mizdrak I Lovro Dokić. Po prvi put Hrvatska ima predstavnike u nordijskom skijanju Josipa Zimu I Antuna Bošnjakovića, te u snowboardu Brunu Bošnjaka.

e-max.it: your social media marketing partner