Hrvatski nanbudo savez osnovan je 1989. godine, jedanaest godina nakon osnivanja prvog nanbudo kluba u Hrvatskoj. Najveći uspjeh HNS-a, je priznanje pod hrvatskim imenom od strane Svjetske nanbudo federacije u lipnju 1991., te prvi poziv jednoj hrvatskoj športskoj selekciji na Svjetsko prvenstvo pod hrvatskim imenom i stijegom.

Kao prva hrvatska športska selekcija – nanbudo reprezentacija je pozvana na službeno SP u Barcelonu, gdje za još međunarodno nepriznatu, neovisnu Hrvatsku, osvaja u kolovozu 1991. - 3 zlatne i 1 srebrnu medalju.
Na tom tragu, Hrvatski nanbudo savez je jedan od osnivača Hrvatskog Olimpijskog odbora koji biva međunarodno priznat od MOK-a, 1992. godine.Osnivač hrvatskog nanbudoa, nanbudo kluba Gradec te Hrvatskog nanbudo saveza, prof. Petar Turković, biva izabaran dopredsjednikom Hrvatskog Olimpijskog Odbora od 2000.-2002. godine, te imenovan voditeljem radne skupine za izradu prijedloga strategije razvoja hrvatskog športa, Predsjednika RH, 2000. godine.
2010. godine, Hrvatski nanbudo savez je jedan od osnivača Međunarodne nanbudo federacije (INF) s ciljem razvitka, širenja i priznanja nanbudo športa u svijetu.

Nanbudo je moderni borilački šport, koji je za razliku od svojih srodnika tipa karatea, tekvondoa ili džuda, prvenstveno posvećen zdravlju polaznika, a tek onda športskim dostignućima.

e-max.it: your social media marketing partner