Sportska televizija – SPTV je prva specijalizirana sportska televizija u Hrvatskoj, koja je jedinstvenom ponudom sadržaja postala sasvim nova pojavnost u hrvatskom elektroničkom medijskom prostoru.
SPTV je prva televizija na svijetu u vlasništvu jednog olimpijskog odbora, a slijedom preporuka Međunarodnog olimpijskog odbora s XIII. Olimpijskog kongresa u Kopenhagenu 2009. godine da nacionalni olimpijski odbori imaju vlastite televizije.

 

PROGRAMSKA ORIJENTACIJA SPTV-A

Programska orijentacija Sportske televizije pokriva sve razine hrvatskog sporta , što znači da nema podjele na „velike“ i „male“ sportove. To je sportska televizija za sve i svi su, u skladu s kriterijima vrijednosti unutar Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), na istoj razini. To znači da su uključene sve razine hrvatskog sporta, dakle ne samo vrhunski već i paraolimpijski, rekreativni, školski, dječji, u odnosima koji zadovoljavaju kriterije što su ih postavili HOO ili lokalne sportske zajednice.
Takvo cjelovito praćenje i onih sportova koji su neprimjereno malo prisutni na TV ekranima, odnosno sportskih društava i klubova koji inače nemaju prilike biti zastupljeni na televiziji, omogućuje ne samo prezentaciju, već i kvalitetnije pozicioniranje, što je izrazito važno za podizanje rejtinga i poboljšanje organizacije sporta uopće. Posebna pozornost dana je bavljenju sportom od malih nogu te podizanju razine sportske kulture kao važne sastavnice opće kulture i suvremenog načina života. Sportska televizija osigurava raznorodnost sadržaja svih vidova sporta, oslanjajući se na opću pozitivnu percepciju sporta s kulturnom, umjetničkom i zabavnom dimenzijom koje podižu njegovu vrijednost.
Nova sportska televizija na hrvatskom elektroničkom nebu donosi i niz različitih formata emisija o ljudima oko nas.
Sportska televizija, koju snažno podržava Međunarodni olimpijski odbor (MOO), predstavlja stalno otvoren prozor u svijet sporta.

 

LIVE STREAM

SPTV je prva televizija čiji se cjelokupan programski sadržaj prikazuje uživo putem live web streaminga posredstvom najnovije OTT tehnologije (over the top). Način prijenosa medijskih sadržaja poseban je po tome što se automatski prilagođava kvaliteti i brzini korisnikova priključka na internet, čime jamči najbolji mogući prijam videosadržaja – powered by H1 Telekom.

e-max.it: your social media marketing partner