26/03/20

SKV: Sport u 12,30 sati

SYDNEY/SEUL - Australski i Južnokorejski nogometni savezi zatražili su od Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) podizanje gornje dobne granice za nastup na nogometnom turniru na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. sa 23 na 24 godine kako bi igrači koji su izborili nastup na Igrama mogli na njima i sudjelovati. Kako su se Igre trebale održati od 24. srpnja do 9. kolovoza ove godine, na njima su mogli nastupiti nogometaši rođeni nakon 1. siječnja 1997. uz po tri starija igrača. Južna Koreja je nastup u Tokiju izborila u siječnju ove godine osvojivši naslov azijskog prvaka za igrače do 23 godine pretežo se oslanjajući na igrače rođene 1997. godine.

RIM - Predsjednik Talijanskog nogometng saveza (FIGC) je u srijedu zjavio da je odlučan u tome da sezona Serie A ode do kArja, pa makar to bilo i u kolovozu."Napravit ćemo sve što je u našoj moći da se prvenstvo održi do kraja, pa čak i tražiti UEFA-u i FIFA-u da se ide i poslije 30. lipnja i da se utakmice igraju u srpnju i kolovozu", izjavio je Gabriele Gravina za Radio Marte.

TORONTO - Vodstvo američko-kanadske profesionalne lige u hokeju na ledu (NHL) objavilo je kako se do daljnjega odgađaju dodjele nagrada najboljima u ovoj sezoni koje su se trebale održati 18. lipnja u Las Vegasu kao i draft koji je bio predviđen za 26. i 27. lipnja u Montrealu.

Zbog izbijanja pandemije koronavirusa NHL je prekinula igranje 12. ožujka na najmanje mjesec i pol dana, no njezin šef medicinske struke Willem Meeuwisse izjavio je kako bi pauza mogla trajati i duže jer igrači trenutačno ne mogu trenirati niti u malim skupinama, a kamoli igrati.

DETROIT - Igrač Detroit Pistonsa Christian Wood je zdrav nakon to je bio zaražen koronavirusom, izjavio je u srijedu njegov agent Adam Pensack, dodajući da se košarkaš "osjeća sjajno i potpuno oporavljeno."Utvrđeno je da je Woodov test na  COVID-19  pozitivan 14. ožujka. Do sada je u NBA deset igrača zaraženo virusom COVID-19, ali samo ih je pet identificirano: Wood, Gobert, njegov suigrač Donovan Mitchell, zvijezda Brooklyn Netsa Kevin Durant i igrač Boston Celticsa Marcus Smart.

ZAGREB - Hrvatski rukometni savez donio je u srijedu odluku o obustavi natjecanja do 15. travnja zbog koronavirusa.  Prvotno je HRS donio 12. ožujka odluku o obustavi svih natjecanja do 1. travnja, a sada je predsjednik Tomislav Grahovac to produžio do 15. travnja. 

LONDON - Svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Britanac Anthony Joshua nalazi se u samoizolaciji nakon susreta s princom Charlesom, koji je pozitivan na korona virus, potvrdio je Joshuin menađer.

bis ybis

Izvor: HINA