23/05/20

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB - Nogometaši Dinama i Osijeka odigrali su u Zagrebu na maksimirskom stadionu pripremnu utakmicu u kojoj je domaćin slavio sa 2-1 (1-0). Bila je to prva utakmica jednoj i drugoj momčadi nakon dva i pol mjeseca stanke, ujedno i prvi dvoboj u kojem je prvu momčad Dinama vodio Igor Jovičević. Dinamo je poveo u 20. minuti, a strijelac je bio Sandro Kulenović, koji je natrčao na odbijenu loptu nakon udarca Amera Gojaka. Domaća momčad je u 78. minuti udvostručila prednost pogotkom mladog krilnog napadača Bernarda Karrice. Samo minutu poslije Osijek je smanjio zaostatak, a strijelac je bio Josip Špoljarić na asistenciju Petra Bočkaja.

LISABON -  Portugalska nogometna liga, koja je prekinuta sredinom ožujka zbog pandemije koronavirusa, nastavit će se 3. lipnja, a završetak se predviđa za kraj srpnja. Prvu utakmicu nastavka portugalskog prvenstva odigrat će Portimonense i Gil Vincente.

NEW YORK - Bivša zvijezda NBA momčadi New York Knicksa 57-godišnjii Patrick Ewing je u petak na Twitteru objavio da je pozitivan na Covid-19  da je hospitaliziran. Sportski odjel sveučilišta Georgetown je objavio da je Patrick Ewing "zbrinut i u izolaciji u jednoj lokalnoj bolnici".

WASHINGTON -  SAD će uvesti izuzeća od zabrane ulaska u zemlju,  koja je nametnuta zbog pandemije koronavirusa, za strane sportaše koji se natječu u profesionalnim sportskim ligama na američkom tlu, izjavio je u petak tajnik za domovinsku sigurnost Chad Wolf. Osim za sportaše izuzeća iz zabrane ulaska u zemlju primjenjivat će se i za članove osnovnog osoblja profesionalnih klubova, njihove supružnike i druge članove njihovi obitelji. Izuzeća će se odnositi za sportaše koji se natječu u MLB, NBA, WNBA, NHL, ATP, WTA, PGA i Ladies Professional Golf Association.

LONDON- Momčadi formule 1 prihvatile su paket mjera štednje koje bi trebale pomoći ovom sportu da preživi financijsku krizu izazvanu pandemijom bolesti Covid-19, objavio je u petak navečer britanski BBC.  Vodstva momčadi su glasale za prijedlog kojim će se gornja granica budžet za sljedeću sezonu smanjiti za 30 milijuna američkih dolara i biti postavljena na 145 milijuna USD.  

bis ybis

Izvor: HINA