29/06/20

Pjanić u Barceloni za 60 milijuna eura

Arthur i Pjanić će ostati u svojim sadašnjim momčadima dokraja sezone 2019/20. koja je produljena zbog pandemije koronavirusa do kolovoza.

Arthur je došao u Barcelonu iz brazilskog Gremia u srpnju 2018. za 31 milijun eura i očekivalo se da će naslijediti Xavija Hernandeza, no unatoč početnim uspjesima, u prvoj sezoni je u samo 19 utakmica bio u početnoj postavi, a u 14 ove sezone. Za Barcelonu je odigrao ukupno 72 utakmice i zabio četiri gola.Osim toga, pratili su ga i skandali pa se tako u ožujku prošle godine ispričao jer je usred sezone otputovao u Pariz na rođendansku proslavu svog suigrača iz brazilske reprezentacije Neymara. Također u prosincu prošle godine je televizija objavila da je otišao na snowboarding dok je bio ozlijeđen.

Pjanić je BiH reprezentativac, a Tuzlanin će potpisati ugovor na četiri godine. U karijeri je igrao za Metz, Lyon i Romu, odakle je 2016. godine preselio u Juventus. Zanimljivo je da je Pjanić igračku karijeru počeo u mlađim uzrastima Schifflangena iz Luksemburga, a za tu reprezentaciju je nastupao sve do 2007. godine. 

S obzirom na bonuse od 5 milijuna eura i službeno 60 milijuna eura vrijednim transferom, Pjanić je postao najskuplji bh. igrač svih vremena.

rš yrš

Izvor: HINA