25/11/21

Od dostave hladnjaka do gola u Ligi prvaka

Uz posao bavio se amaterskim nogometom, a 2015. pridružio se petoligašu Casaleu. Prošao je kroz četvrtu, treću i drugu ligu, a u Serie A debitirao je prošle sezone sa 29 godina. Igrao je za Crotone i pružao je odlične partije, a zabio je i devet golova. No, Crotone je na kraju sezone ispao iz Serie A, a Messias je otišao na posudbu AC Milan. 

Dosad je skupio tri nastupa za Milan, svaki puta je ulazio kao igrač s klupe, a sinoćnji nastup bio mu je prvi u Ligi prvaka. 

 "Ovo je najvažnija stvar koja mi se dosad dogodila. Ovaj gol posvećujem svojoj obitelji i prijateljima u Brazilu, a posebno ljudima koji su imali povjerenja u mene i doveli me u Milan", izjavio je Messias i dodao: "No, moram ostati ponizan. Ne smijem se previše opterećivati kritikama, a niti biti ushićen pohvalama. Moram zadržati balans".  

Trener AC Milana Stefano Pioli vjeruje da se može očekivati još dobrih stvari od igrača koji je "kasno procvjetao": "Ovo je fantastična priča, ali ja mislim da je tek počela. Messias ima velike kvalitete i ovaj gol će mu pomoći da stekne još više samopouzdanja".

ml yim

Izvor: HINA