10/10/19

Hrvatska druga u Europi po broju projekata u Erasmus +: Sport programu

"Ove godine ukupno je 260 projekata dobilo financijska sredstva iz Erasmus+: Sport programa, a ukupna vrijednost 20 odobrenih projekata iz Hrvatske je 3.747.719,00 eura. Projekti su raspoređeni u šest područja i to: 6 projekata iz područja Promicanje volontiranja, 5 projekata iz područja Društveno uključivanje kroz sport, 3 projekta iz područja Zaštite sportaša od zdravstvenog i sigurnosnog rizika kroz poboljšanje uvjeta treninga i natjecanja, 3 projekta iz područja HEPA Europa (Europska mreža za promociju zdravstveno usmjerenom tjelesnog vježbanja), 2 projekta iz područja Dvojne karijere sportaša te 1 projekt iz područja Unaprjeđenje upravljanja u sportu", objavljeno je u četvrtak na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za šport  na kojima se ističe da je SDUŠ i ove godine organizirao Info dan na kojem su se sudionici mogli informirati o općenitim informacijama o natječaju za prijavu projekata kroz navedeni program.

Osim Info dana, SDUŠ je u 2018. i 2019. godini organizirao i besplatne stručne radionice za potencijalne prijavitelje programa Erasmus+: Sport.

"Cilj stručnih radionica bila je priprema kvalitetnih projekata i povećanje broja uključenih korisnika u program Erasmus+:Sport te omogućiti potencijalnim prijaviteljima projekata stjecanje primjenjivih znanja. U prvom dijelu stručne radionice sudionici su imali priliku naučiti  kako registrirati športsku udrugu na portalu Europske komisije, gdje pronaći i kako pripremiti odgovarajuće obrasce te gdje se nalazi vodič za prijavitelje i ostala dokumentacija. U drugom dijelu radionice održale su se praktične vježbe izrade konkretnih projektnih prijedloga", stoji u objavi SDUŠ-a  u kojoj se naglašava da je znatan porast broja projekata koji iz godine u godinu dobivaju financijska sredstva iz ovog programa, najbolji su pokazatelj učinkovitosti navedenog Info dana i stručnih radionica, koje će biti organizirane i u nadolazećem razdoblju za prijave u 2020. godini.   

jk

Izvor: HINA