07/11/19

Hrvatska futsal reprezentacija gluhih otputovala na SP u Švicarsku

rvatska se nalazi u skupini  A sa reprezentacijama Švicarske, Španjolske i Kameruna, a prvu će utakmicu igrati već sutra, 8. studenoga u 19,00 sati,  protiv Švicarske. Nakon dana odmora, 10. studenoga u 16,45 sati,  slijedi utakmica protiv Španjolske, dok će posljednji susret skupini odigrati u nedjelju, 11. studenoga u 16,45 sati, protiv selekcije Kameruna.

Izbornik reprezentacije Josip Bogdanović je za nastup na SP odredio sljedeće igrače: Marko Prošenski , Mišel Dominko, Jakša Jakus, Kristijan Živković, Josip Smokvina, Darko Val, Anton Lalić, Ivan Vidaković, Kristian Selaković, Antonio Škvorić, Mirko Vukić, Luka Roso, Mate Kvesić i Ivan Miletić.

"Pripremne utakmice za Svjetsko prvenstvo u Winterthuru obilježila je dobra igra i pozitivan duh među igračima i stožerom. Svih četrnaest igrač je spremno i to nam je najbitnije. Nalazimo se u grupi koja nije lagana. Otvaramo prvenstvo protiv domaćina Švicarske, uvijek odlične Španjolske i protiv Kameruna o kojem ne znamo puno. Na svima nama je da damo sve od sebe te vjerujemo u dobre rezultate" kazao je Bogdanović.

rvatska futsal reprezentacija gluhih bila je 2002. godine europski prvak, dok se na ovo Svjetsko prvenstvo kvalificirala osvojivši 5. mjesto na posljednjem Europskom prvenstvu koje je prošle godine održano u finskom Tampereu.

Izvor: HINA