Drnasin redsjednik HVS-a
08/10/18

Drnasin na čelu HVS-a

Bivši vaterpolist, a danas istaknuti gospodarstvenik iz Splita Mladen Drnasin (51) izabran je na izvanrednoj Izbornoj skupštini Hrvatskog vaterpolskog saveza za čelnog čovjeka našeg najtrofejnijeg ekipnog sportskog saveza sa mandatom do jeseni 2020. 

Na mjestu predsjednika Drnasin je zamijenio dosadašnjeg čelnika HVS-a Predraga Slobodu, koji je nedavno na pola svog drugog mandata, na koji je reizabran  2016. nakon OI u Rio de Janeiru, podnio ostavku.  Tako će Drnasin "odraditi" drugu polovicu Slobodinog mandata koji završava nakon Olimpijskih igara u Tokiju poslije kojih će se održati redovna Izborna skupština HVS-a.

"Mogu samo obećati da ću nastojati nastaviti voditi savez na zasadama koje su postavili moji prethodnici Perica Bukić i po trofejima najuspješniji predsjednik HVS-a Predrag Sloboda za čijeg su desetogodišnjeg mandata naši vaterpolisti osvojili dvije medalje na olimpijskim igrama, dvije na europskim  i četiri na svjetskim prvenstvima", kazao je nakon izbora Mladen Drnasin  koji je tako postao  deveti predsjednik HVS- a jer su tu dužnost prije njega obnašali: Vlado Kobešćak, Zdravko Hebel (u dva navrata), Tomislav Družak, Branko Bazdan, Martin Sardelić, Nikola Grabić, Perica Bukić i Predrag Sloboda.

"Moja najveća želja je da nastavimo kontinuitet osvajanja odličja na svim velikim natjecanjima. Da bi to postigli moramo, uz pomoć lokalnih zajednica, poboljšati infrastrukturu odnosno povećati broj bazena u svim dijelovima Hrvatske, te poboljšati uvjete rada trenera koji rade u mlađim uzrasnim kategorijama", rekao je Drnasin i naglasio da će posebnu pozornost tijekom mandata posvetiti poboljšanju uvjeta u ženskom vaterpolu. 

U tom cilju Skupština je prihvatila zaključak kojim obvezuje sve prvoligaške klubove sa u naredne dvije godine, uz mlađe muške uzrasne kategorije, formiraju i ženske ekipe do 15 godina starosti.  Uz to prihvaćen je i prijedlog da svaki hrvatski klub umjesto dosadašnja dva od sada u sastavu može imati tri inozemna igrača.

Prihvaćen je i financijski plan HVS-a za 2019. godinu, koji će se po riječima glavnog tajnika Renata Živkovića biti oko 13 milijuna kuna od kojih će sedam dobiti od Hrvatskog olimpijskog odbora a ostatak od sponzora, donatora i članarina. 

Moglo bi vas zanimati...