07/06/19

GT Belgija, prijenos

Martin Kodrić ovog vikenda traži prvu pobjedu u International GT Open prvenstvu koje na slavnom Spa Francorchampsu u Ardenima ima svoju petu (subota, 16.35) i šestu (nedjelja, 14.45) utrku. Pobjeda je bila u igri i na Paul Ricardu i na Hockenheimu pa je Samoborac, koji ove subote slavi 22. rošendan, skupio 30 bodova i sa suvozačem Portugalcem Enriqueom Chavesom drži sveukupno treće mjesto (Costa-Altoe 41).

Spa je vidio mnogobrojne velike utrke u raznim kategorijama a, naravno, najviše su sjećanju one iz F1 npr. Schumacher - Hakkinen, Senna - Prost, velika ostvarenja Jackie Stewarta ili Jimmy Clarka..

Martin je na Spa vozio više puta a najviše u sječanju ostaje prošlogodišnjih Blancipain 24 sata Spa u kojem se do zadnjeg kruga borio za pobjedu u klasi i osvojio drugo mjesto a što su gledatelji mogli vidjeti u izravnom prijenosu svih 24 sata na Sptv.

Ovog će vikenda McLaren (Kodrić vozi za španjolsku momčad Teo Martin), Mercedes, Lamborghini i Aston Martin voditi ljuti boj u Ardenima kao što i priliči masivu u kojem je vođena jedna od najvećih bitaka Drugog svjetskog rata..

Subota, 16.35, nedjelja 14.55

 

Moglo bi vas zanimati...