HNS podržao Čeferina
22/08/18

HNS podržao Čeferina

Sljedeće se godine održavaju izbori za predsjednika Europske nogometne federacije (UEFA), a Hrvatski nogometni savez (HNS) izrazio je podršku aktualnom predsjedniku Aleksandru Čeferinu.

U utorak je u sjedište UEFA-e stigao dopis Slovenskog nogometnog saveza, koji je uz sedam nogometnih saveza predložio Aleksandra Čeferina za ponovni izbor na mjesto predsjednika UEFA-e. Hrvatski nogometni savez je među prvima podržao novu kandidaturu Čeferina za čelnu poziciju europskog nogometa.

Sadašnji mu mandat ističe u veljači 2019. godine, a prvi je put izabran u rujnu 2016. godine, također uz potporu HNS-a.

"HNS smatra kako su postignuća, uspjeh i napredak UEFA-e i cjelokupne europske nogometne obitelji pod vodstvom predsjednika Čeferina itekako značajna. Stoga čvrsto vjerujemo u njegovu strategiju i misiju te ga iskreno podržavamo, a HNS će nastaviti davati doprinos njegovim idejama, sadašnjim i budućim projektima, koji su uvijek usmjereni na dobrobit europskog nogometa", stoji između ostaloga u pismu koje je glavnom tajniku Theodoru Theodoridisu uputio predsjednik HNS-a Davor Šuker. 

Aleksandru Čeferinu, 50-godišnjem slovenskom pravniku, izglasan je skraćeni mandat čelnika UEFA-e na izvanrednom izbornom kongresu koji je održan u rujnu 2016. godine u Ateni, nakon ostavke Michela Platinija koji je krajem 2015. morao odstupiti zbog korupcijskog skandala. Čeferin je uvjerljivo pobijedio jedinog protukandidata Nizozemca Michaela van Praaga.

 

Moglo bi vas zanimati...

 • Rotor
  29/06/18 Rotor

  U novom Rotoru donosimo vam pregled rezultata sa Svjetskog prvenstva Formule 1, utrke vožene za Veli...

  Saznajte više
 • Tko zna, kviz
  30/01/20 Tko zna, kviz

  Koji atletičar je zadnji osvojio zlatnu medalju na OI na 100m prije ere Usaina Bolta?

  Saznajte više