Hrvatski boks, emisija

04/05/21

Hrvatski boks, emisija

SAŽETAK

U novoj emisiji o boksu doznajte tko su juniorski prvaci države i sve o našoj prvakinji Sari Kos.

Nakon tri dana odličnih i žestokih borbi mladih boksača iz 33 kluba iz cijele Hrvatske dobili smo 12 novih juniorskih prvaka države.

U otežanim uvjetima treniranja i odvijanja natjecanja, poglavito za mlađe dobne skupine, mladići (rođeni 2005. i 2006. godine) pokazali su zavidnu pripremljenost i na pravi, primjeran način predstavili se na nacionalnoj sceni. Pohvale zaslužuju svi sudionici, kao i njihovi treneri koji su ih odlično pripremili za državno prvenstvo.  U završnim borbama borili su se mladi boksači iz čak 19 klubova što dovoljno govori o velikoj izjednačenosti u juniorskoj konkurenciji u cijeloj Hrvatskoj.

Hrvatska boksačica Sara Kos, naša prvakinja u kategoriji 64 kg, osvojila je zlatnu medalju na 58. Beogradskom pobjedniku, turniru najviše AIBA kategorije. Sarin veliki uspjeh nije došao preko noći, jer rođena Zadranka već godinama trenira u Boksačkom klubu Petar Zrinski na Vojnom učilištu u Zagrebu, gdje smo i razgovarali s našom sjajnom sportašicom, njezinim trenerima i ljudima koji predano brinu o Sarinoj karijeri i vrijedno vode ovaj uspješan klub. Uz pobjede u ringu, Sara je uspjela i diplomirati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i bez rukavica najavljuje još više uspjeha u sljedećim godinama.  

Sara u svakom pogledu može biti uzor svim djevojkama koje vole sport i odluče se posvetiti plemenitoj vještini.

Moglo bi vas zanimati...