Hrvatski kadeti 4.
20/08/18

Hrvatski kadeti 4.

Hrvatska muška rukometna kadetska reprezentacija osvojila je 4. mjesto na Europskom prvenstvu što se od 9. kolovoza igralo u Varaždinu i Koprivnici. 

U susretu za treće mjesto u varaždinskoj Areni mladi rukometaši Danske pobijedili su Hrvatsku 26-24 nakon što su na poluvremenu vodili 14-10. Bila je druga pobjeda Danske nad izabranicima Borisa Lisice nakon što su bolji bili i u utakmici drugog kruga, igranoj u Koprivnici, koja je završila 22-20.

Kao i u prvom dvoboju Danci su bolje krenuli, a Hrvati nisu pronalazi rješenja protiv čvrstih suparnika. Danci su poveli 2-0, a prvi hrvatski gol postigao je Ivan Rukavina. Danci dižu na dva pa tri razlike, a Hrvatska je ponovo bila u situaciji da ih lovi.

Nesigurnost u napadu i slabije odigrana obrana hrvatske reprezentacije dovela je i do četiri razlike, a s tom razlikom Danci završavaju prvih 30 minuta, 14-10. U drugom dijelu danski vratar Svend Rughave "zaključao" je vrata i Danska odlazi na plus sedam (19-12). Tri minute prije kraja Hrvatska je smanjila na dva gola zaostatka (24-26), ali više od toga nije išlo.

Na listi strijelaca Hrvatsku su predvodili Matrinović sa šest te Mileta i Šafranko sa po pet golova. Šest je pogodaka dao i Lauritz Reinholdt Leger.

Naslov su osvojili Šveđani koji su u finalu s 32:27 svladali Island. 

Moglo bi vas zanimati...