Jahanje: Balkansko prvenstvo
03/09/18

Balkansko prvenstvo

Natjecanjem seniora završilo je 50. Balkansko prvenstvo u preponskom jahanju koje se tijekom četiri dana održavalo na zagrebačkom Hipodromu na kojem su ponajbolji uspjeh ostvarili rumunjski i grčki natjecatelji, javlja Anadolu Agency (AA). U različitim kategorijama natjecalo se oko 180 jahača s dvjestotinjak konja iz devet zemalja: Hrvatske, Slovenije, Srbije, Grčke, Makedonije, Turske, Rumunjske, Bugarske i Albanije.

U finalnom poretku među seniorima prva dva mjesta osvojila su dvojica jahača iz Rumunjske. Prvo mjesto osvojio je Ionel Bucur na konju Cassius S, drugo Aron Jakab na konju Zumba, dok je treće mjesto osvojila slovenska natjecateljica Iza Vele na konju Western Boy.

U kategoriji najmlađih u kojoj je sudjelovalo 40 natjecatelja, prvo mjesto u ukupnom poretku je osvojila Rumunjka Octavia Ilisoi, druga je bila Grkinja Annie Mayo Vatidis, a treća Hrvatica Lea Đelmić. U kategoriji amazonki prva tri mjesta između 40 jahačica osvojile su grčke natjecateljice Katerina Doubodel, Vasiliki-Maria Zachariou i Danae- Eleftheria Besdemioti-Avramidou. Grčka je osvojila ponovno prva tri mjesta u u kategoriji juniora, prva je u ukupnom poretku, od ukupno 33-oje natjecatelja, bila Paola Martini, druga Anna-Sophia Danalis, a treća Selini Popp.

Reportažu s natjecanja pogledajte premijerno u ponedjeljak od 17 sati.

Moglo bi vas zanimati...