Jedrenje, Hempel
04/05/19

Jedrenje, Genova

Svjetski kup u jedrenju prvi put stiže i na talijanske vode. Genova je domaćin pretposljednjeg natjecanja u ovoj sezoni. Uzbuđenje raste uoči velike završnice.

Svjetski kup u jedrenju natjecanje je u olimpijskim klasama, u kojemu se najbolji jedriličari svijeta nadmeću u deset klasa i na četiri legendarna jedriličarska odredišta diljem svijeta. Uzbuđenja ne manjka, a format natjecanja isti je kao na olimpijskim igrama, što jedriličarima omogućuje dobru pripremu za olimpijska uzbuđenja. U konkurenciji su aktualni svjetski prvaci, osvajači olimpijskih medalja i nadareni mladi jedriličari.

Ova je sezona još i uzbudljiva, nakon što je na Svjetskom prvenstvu u Aarhusu 2018. godine podijeljeno 40 posto mjesta na sljedećim Olimpijskim igrama. Put prema Tokiju još je otvoren, pa se jedriličari bore za svoje mjesto, kao i za trofej pobjednika Svjetskog kupa. Ova je sezona započela na budućem olimpijskom regatnom polju u Enoshimi u Japanu, i to manje od dvije godine uoči olimpijskih igara. Zatim je slijedio posjet američkom Miamiju prije odlaska u Europu, prvo ovdje u Genovu, a zatim i na veliku završnicu sezone u Marseilleu u Francuskoj. Svi žele doći do titule pobjednika, no tko će biti najbolji u ovogodišnjem Svjetskom kupu?

Zanimljive će se bitke voditi u plovu za medalje u klasi 470 za jedriličare. Čak šest posada može doći do zlata, a u vodstvu su Kinezi Zangjun Xu i Chao Wang, koje od Novozelanđana dijele samo tri boda. Male su razlike i u ostatku poretka.

Nedjelja, 5. svibnja, 13.45 i u reprizama

Moglo bi vas zanimati...