Karabatić zlatna
29/11/18

Karabatić zlatna

Hrvatska tekvondoistica Nika Karabatić osvojila je zlatno odličje prvog dana Europskog prvenstva za kadete u španjolskoj Oropesi del Maru. 

Karabatić, članica TK Marjan iz Splita, u finalu kategorije do 37 kilograma pobijedila je Ruskinju Anu Titarenko zlatnim bodom (3-0, 8-8). U prvom kolu je Karabatić pobijedila Ruskinju Ainu Murzajevu prekidom u trećoj rundi, u drugom je bila bolja od Turkinje Meryem Elif Iyin (15-9), u četvrfinalu od Nijemice Meline Eskitzi (23-2), da bi u polufinalu slavila protiv Ukrajinke Jekateryne Homenko s (19-12). 

Od ostalih hrvatski predstavnika Jan Flegar (TK Bistra) je u kategoriji do 33 kg u četvrtfinalu izgubio od Rusa Idara Bagova (16-43), Fran Šerer (TK Ion, Zagreb) u kategoriji do 37 kg poražen je također u četvrtfinalu od Ukrajinca  Olexandra Oganova (14-28), a četvrtfinale je bilo kobno i za  Saru Spasojević (TK Pantera Zagreb), koju je u kategoriji do 27 kilograma zaustavila Ada Avdagić iz BIH zlatnim bodom. Do četvrtfinala je dogurala i Magdalena Ljubić (TK Karlovac) do 29 kg, a tamo ju je zaustavila Turkinja Nehir Genis (7-27). 

Drugog dana nastupaju Ivana Duvančić (-41kg), Nicole Rogar i Ena Daskijević (-44kg), Matea Vukorepa i Kristina Jakovljević (-47kg) i Gabrijel Jereb (-45kg). 

Moglo bi vas zanimati...