"Sport in France"
30/05/19

Francuska olimpijska TV

Na glavnoj skupštini u Parizu Francuski nacionalni olimpijski i sportski odbor (CNOSF) pokrenuo je vlastiti televizijski kanal. Dužnosnici CNOSF-a tvrde da će kanal "Sport in France", koji je dostupan na platformama Orange, Bouygues Telecom i Free, omogućiti veću izloženost sportovima koji ne uživaju značajnu medijsku pokrivenost.

On će emitirati niz programa, uključujući prijenose, glavne događaje, debatne emisije i intervjue. CNOSF je objavio da će se svake godine proizvesti i emitirati više od 500 sati izvornog sadržaja, a bit će na raspolaganju 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

L'Equipe je izvijestio da su u CNOSF-u razgovarali o mogućoj suradnji s Olimpijskim kanalom.

Media365 će biti izvršni producenti sportskih programa prikazanih u Francuskoj, koji ima proračun od oko 3 milijuna eura godišnje (2,6 milijuna funti / 3,3 milijuna dolara) koji financiraju CNOSF, tvrtka i oglašivači.

"Od 32 ljetne olimpijske discipline postoji gotovo 20 koje se ne objavljuju onako kako bi trebale biti", izjavio je predsjednik CNOSF-a Denis Masseglia. "Pokušat ćemo im donijeti mnogo više medijske pokrivenosti. 

Moglo bi vas zanimati...