Olimpijski dan

17/06/19

Olimpijski dan

SAŽETAK

Na zagrebačkom Jarunu od 18 sati obilježit će se Olimpijski dan. 

Hrvatska olimpijska akademija organizator je ovogodišnje utrke na Jarunu, Olympic Day Run-Croatia povodom Olimpijskog dana te proslave olimpijskog pokreta u svijetu. Utrka se održava na Jarunu, 17. lipnja u 18:30, a trčat će ju i Damir Martin, ambasador utrke, hrvatski olimpijac i jedan od najboljih veslača svijeta skupa s ostalim sportašima te građankama i građanima Zagreba i dalje. Utrka u ovom trenutku broji čak 700 prijavljenih.

Olympic Day Run sportski je događaj koji potiče masovno sudjelovanje u sportu diljem svijeta pod organizacijom olimpijskih odbora i/ili olimpijskih akademija. Ideja je obilježiti „rođendan“ olimpijskog pokreta proslavom Olimpijskog dana, 23. lipnja, koji broji period sportskih događanja prije i poslije navedenog datuma, a cilj je promicanje prakse bavljenja sportom muškaraca, žena, djece iz svih dijelova svijeta bez obzira na različitosti i sportske sposobnosti.

Olimpizam je životna filozofija kojom se slave i sjedinjuju u uravnoteženu cjelinu kvalitete tijela, volje i uma. Spajajući sport s kulturom i obrazovanjem, olimpizam teži stvaranju takvog načina života koji se temelji na radosti koja proizlazi iz napora, obrazovnoj vrijednosti dobrog primjera i poštivanju univerzalnih etičkih načela.

Hrvatska olimpijska akademija organizira proslavu Međunarodnog olimpijskog dana na Jarunu kroz Olympic Day Run koncept. Prvi takav događaj dogodio se 1987. godine, a otrčano je 10 kilometara. Olimpijski dan obilježava se 23. lipnja, a koncept Olympic Day Run utrka smješta se u razdoblje od 17.-24.6.2019.

Moglo bi vas zanimati...