Cindrić i Penezić
18/12/18

Cindrić i Penezić

Luka Cindrić i Andrea Penezić Kobetić proglašeni su najboljim rukometašima Hrvatske u 25. izboru Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) i Sportskih novosti. 

"Sretan sam zbog nagrade," kazao je rukometaš poljskog Vive Kielcea. Cindrić je slavio drugu godinu uzastopce. Rekorder s pet naslova je Ivano Balić, a s četiri ga slijedi Domagoj Duvnjak.

U godini bez Duvnjaka, Cindrić je bio lider hrvatske vrste, a iz Vardara je preselio u Kielce. S vardarom je nastupio na Final Fouru Lige prvaka, te slavio u SEHA ligi.

"Za sada je u Poljskoj sve odlično, samo se nadam da neće biti ozljeda," poručio je Cindrić koji je sportsku karijeru počeo kao nogometaš.

"Osam godina sam trenirao nogomet, no prevagnula je ljubav prema rukometu. Prekretnica je bio moj tata koji je bio trener," kazao je 25-godišnji Ogulinac.

U ženskoj konkurenciji po deveti put je slavila Andrea Penezić Kobetić.

Već godinama najbolja hrvatska rukometašica oprostila se od reprezentacije, a s Vardarom je igrala finale Lige prvakinja i nesretno izgubila od Gyora. Sa 92 gola bila je treći strijelac Lige prvakinja prošle sezone. Nastavila je karijeru u mađarskom Siofoku.

"Nakon Vardara karijeru sam nastavila u Mađarskoj. Nova, država, novi klub, novo prezime," kazala je sa smiješkom.

Najbolji trener je Lino Červar kojem je ovo već deveta nagrada. 

"Kažu da je čovjek mlad dok ima strast i ljubav prema poslu koji vodi. Ja volim svoj posao i to me ispunjava. Jedino mi je žao što ovdje nije moja supruga koja je imala i drugu operaciju, no ona je jednako zaslužna za sve moje trofeje," poručio je Červar.

Najbolji sudački par su deseti put Matija Gubica i Boris Milošević. Prošle godine sudili su finale europskog prvenstva između Španjolske i Švedske, završni turnir SEHA lige, domaće finale muškog Kupa, a bili su i gosti  Američkog prvenstva na Grenlandu gdje su sudili susret odluke Grendland - Čile za nastup na SP-u u Njemačkoj i Danskoj.

"Kao sport možemo biti ponosni na našu povijest, ali i na našu sadašnjost. Vjerujem kako će i budućnost biti blistava. Bez obzira na tešku financijsku situaciju, ne samo u hrvatskom sportu, već i u cijeloj državi, uspijevamo držati korak s financijski jačim državama koje imaju i veće proračune i daleko više stanovnika," naglasio je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

(Hina) xdl ydl

Moglo bi vas zanimati...