04/09/18

Perković: Presretna sam

Najbolja hrvatska taletičarka, Sandra Perković slavila je u bacanju diska sa 67.70 m na 68. izdanju atletskog Memorijala Boris Hanžeković uj Zagrebu. Bilo je to jedno je od najjačih izdanja u povijesti zagrebačkog mitinga, na kojem je nastupilo čak sedmero pobjednika Dijamantne lige, a oboreno je pet rekorda mitinga. Perković je svoj najboji hitac postavila u trećoj seriji, a na drugome mjestu ostala je Kubanka Yaime Perez sa 64,78, koja je nedavno u Berlinu osvojila Dijamantnu ligu. Naša druga predstavnica Marija Tolj završila je na sedmom mjestu. "Ja sam navikla ljude na velike daljine, prije 20 godina se s 65 metara, koliko sam bacila u tom finalu,  osvajalo zlato na OI. Nakon Bruxellesa nisam imala prospavane noći, ljudi vide da sam razočarana. Ne zanima me ako sam druga, treća, 17 ili 25 metara. Došla sam bolesna u Bruxelles i imala sam peh eto nakon sedam godina. Danas sam bila Sandra koja baca disk pa makar slomila nogu na mokrom krugu za bacalištu", kazala je Sandra. 

Pobjednički hitac od 67.60  metara došao je u trećoj seriji, u drugoj je bacila 66.10, u petoj 65.80, a u šestoj seriji 64.43 metra. Prvi i četvrti hitac nisu bili ispravni. 

"Najljepše je bacat doma. Došla sam u Zagreb poražena, depresivna i to na mokar krug. Presetna sam.  Meni je ovih 67.60 metara velika satisfakcija, Ponosna sam na Zagrepčane što su me po ovoj kiši došla podržat. 

Pobjednik 68. izdanja Memorijalne utrke Boris Hanžeković na 110 metara s preponama je Španjolac Orlando Ortega kojemu je ovo prva pobjeda u Zagrebu. Ortega je do pobjede stigao s vremenom 13.39 sekundi ispred Amerikanaca Devona Allena sa 13.50 i Freddiea Crittedena sa 13.52. Španjolac kubanskog porijekla tako se upisao na listu vellikana koji su slavili u Zagrebu.

"Vrlo sam sretan zbog pobjede u svojoj zadnjoj utrci sezone. Volim ovu stazu i sigurno ću doći i dogodine", rekao je aktualni olimpijski doprvak i osvajač brončane medalje s ovogodišnjeg Europskog prvenstva.

 

Moglo bi vas zanimati...