Prodan osvojila srebro

21/10/18

Prodan osvojila srebro

SAŽETAK

Hrvatska džudašica, 20-godišnja, Karla Prodan osvojila je srebro na juniorskom SP-u.

Hrvatska džudašica, 20-godišnja, Karla Prodan ostvarila je odličan rezultat osvojivši srebrnu medalju u kategoriji do 78 kilograma na juniorskom Svjetskom prvenstvu u Nassauu na Bahamima.

"Sretna sam zbog medalje, ali ostaje žal za finalom. Imala sam i ozljedu rebra, što mi je bio dodatni izazov. Dala sam sve od sebe, potpuno sam iscrpljena i jedva čekam stići kući i odmoriti se", s osmijehom na licu rekla je 20-godišnja Splićanka Karla Prodan, koja je prije tri godine osvojila naslov svjetske kadetske prvakinje.

Prodan je put prema srebrnom odličju otvorila pobjedom nad Tajvankom Chen. Otvaranje je donijelo tremu, ali dva wazarija Prodan u drugom dijelu borbe donijele su joj prolaz u sljedeće kolo. Protiv Britanke Ludford, Karla je "osvetila" reprezentativnu kolegicu Gobec i lakše od očekivanog prošla u polufinale, gdje ju je čekala Njemica Zenker.

Bilo je to dramatično, iznimno turbulentno polufinale u kojem je hrvatska džudašica povela pa joj je wazari poništen, nakon čega je Njemica povela wazarijem, a Prodan 14 sekundi prije isteka vremena nadoknadila zaostatak i odvela borbu u produžetak. Tamo je morala i bez potpore trenera Vladimira Preradovića, za kojeg je sudac procijenio da je bio preaktivan savjetima.

"Polufinale je bila prava teška borba protiv odlične džudašice. Slušala sam savjete reprezentativnog tima s tribina i došla do odlučujućeg wazarija", prisjetila se Prodan ulaska u finale. 

Dobar ulazak u finalnu borbu protiv Japanke Wade nije donio vodstvo ili pobjedu, a Japanka je u kasnijoj fazi borbe iskoristila svoje prilike i stigla do zlata.

"Japanka je bila ustrajnija, Karla je imala poneku 'rupu' u borbi i vidjelo se da je iscrpljena od jako napornog polufinala. Svjetsko srebro je u džepu, sad slijedi kvalitetan odmor, a zatim utrka za mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ako nastavi ovako raditi, nije nemoguća misija", analizirao je nastup Splićanke njezin trener Vladimir Preradović.

Druga hrvatska predstavnica Lea Gobec (do 78 kg) zaustavljena je ipponom (tri kazne) u prvom nastupu protiv Britanke Ludford, ali tek u produžetku.

Moglo bi vas zanimati...