31/08/19

Sinkovići zlatni

Braća Valent i Martin Sinković obranili su naslov svjetskih prvaka u veslanju u disciplini dvojac bez kormilara, oni su u finalnoj utrci na SP u austrijskom Linz-Ottensheimu dominirali od prvog do posljednjeg zaveslaja i ciljem prošli sa 3.19 sekundi prednosti ispred drugoplasiranih Novozelanđana Thomasa Murraya i Michaela Braea.

Broncu su osvojili Australci Sam Hardy i Joshua Hicks sa 7.53 sekundi zaostatka za Sinkovićima.

Braća Sinković su već nakon prvih 500 metara imali dužinu čamca prednosti ispred Novozelanđana, do polovice staze ta je prednost narasla na više od dužine i pol čamca (2.88 sekundi) ispred najbližih pratitelja, dok su treći Australci i četvrti Talijani već tada zaostajali za više od pet sekundi.

Iako je izgledalo da se u trećem dijelu staze Novozelanđani približavaju, Valent i Martin Sinković su silovitim finišem još povećali svoju prednost.

Za braću Sinković ovo je šesto zlato sa svjetskih prvenstava, po dva su puta bili najbolji u četvercu na pariće  s Davidom Šainom i Damirom Martinom (2010, 2013), dva puta u dvojcu na pariće (2014, 2015) i dva puta u dvojcu bez (2018, 2019). Usto imaju i srebro iz dvojca bez 2017. i broncu iz četverca na pariće iz 2011.

Ovo je čudesno, spremni smo za Olimpijske igre u Tokiju, kazao je Martin Sinković, koji je s bratom Valentom osvojio naslov veslačkih svjetskih prvaka u dvojcu bez u Linzu. 

"Dali smo sve od sebe, išli smo dokraja i zato sada jedva dolazim do daha. Predivan osjećaj i super utrka, pogotovu jer smo obranili zlato i sada se možemo posvetiti OI u Tokiju", kazao je Martin Sinković, dok je njegov brat Valent dodao: 

"Očekivali smo da će nam Novozelanđani biti konkurencija, ali i da nemaju brzi start, u sredini smo puno radili da nas ne krenu stizati. Tu smo se malo potrošili, a na kraju smo ipak vidjeli da imamo više rezerve od njih. Još jedno zlato, to je sve nekako nadrealno". 

Moglo bi vas zanimati...