Sivakovu utrka
10/08/19

Sivakovu utrka

Mladi ruski biciklist, 22-godišnji Pavel Sivakov (INEOS) pobjednik je ovogodišnje utrke "Kroz Poljsku", koja se boduje za "WorldTour". 

Nakon sedam etapa Sivakov je ostvario dvije sekunde prednosti u odnosu na drugog Australca Jaija Hindleya (Sunweb), odnosno 12 sekundi u odnosu na trećeg Talijana Diega Ulissija (UAE Emirates). Za mladog Rusa ovo je prva pobjeda u etapnoj utrci na "WorldTour" razini.

Uoči posljednje, sedme etape vožene sa startom i ciljem u Bukowini Tatrzanskoj u dužini od 147.3 kilometara, Sivakov je bio drugi u ukupnom redoslijedu s četiri sekunde zaostatka za Dancem Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma), no Vingegaard je vrlo brzo izgubio kontakt s glavnom skupinom i ispao iz utrke za ukupnu pobjedu dok je Sivakov uz pomoć svojih momčadskih kolega mirno kontrolirao situaciju i ciljem prošao u velikoj skupini vozača s 2:15 minuta zaostatka za pobjednikom etape Slovencem Matejom Mohoričem (Bahrain).

Mohorič je do prve ovogodišnje pobjede stigao s 55 sekundi ispred drugog Amerikanca Neilsona Powlessa (Jumbo-Visma), odnosno 1:07 minuta ispred trećeg Talijana Gianluce Brambille (Trek-Segafredo).

Ovogodišnje, 76. izdanje utrke "Kroz Poljsku" ostat će nažalost upamćeno po tragičnoj pogibiji mladog 22-godišnjeg Belgijanca Bjorga Lambrechta (Lotto-Soudal) koji je podlegao ozljedama zadobivenim u padu tijekom treće etape.

 

Izvor: www.hina.hr

Moglo bi vas zanimati...