Školska liga
08/05/19

Školska liga

U organizaciji  Hrvatskog para taekwondo saveza u sportskoj dvorani OŠ „Vladimir Nazor“ u Pisarovini  održano je 2. Para tekvondo prvenstvo Hrvatske pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kiratović i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Nastupilo je osam klubova iz Hrvatske s 30 natjecatelja  i to je do sada najbrojnije nacionalno para tekvondo natjecanje u Europi. Natjecanje je ujedno bilo i kriterij i uvjet za ostvarenje norme za nastup na Europskom para tekvondo prvenstvu koje će se održati krajem ove godine u talijanskom Bariju.

Hrvatski para taekwondo savez  osnovan je 2016. godine s osnovnim ciljem da svako dijete i odrasla osoba s tjelesnim i psihičkim teškoćama mora imati mogućnost sudjelovanja u sportskim aktivnostima i da im sport  i natjecanja pomognu u svladavanju njihovih životnih prepreka. Uz glavnog pokretača ovog projekta gospodina Vlade Požežanca, najzaslužnija za organizaciju  Prvenstva Hrvatske je Martina Peranović, glavna trenerica Hrvatske para tekwondo selekcije i osoba koja puno svog vremena i truda ulaže u razvoj para tekvondo sporta u Hrvatskoj

Srijeda, 8. svibnja, 17.00 i u reprizama

Moglo bi vas zanimati...