Školska liga

18/06/19

Školska liga

SAŽETAK

Bili smo na Vranskom jezeru gdje je održano prvenstvo Hrvatske u akvatlonu i triatlonu.

Bili smo na Vranskom jezeru gdje je u organizaciji Triatlon kluba Zadar, domaćina Općine Pakoštane, Parka prirode Vransko jezero i kampa Crkvine održano prvenstvo Hrvatske u akvatlonu i triatlonu u mlađim i seniorskim kategorijama.

Više od 300 natjecatelja od početnika do seniora, sudjelovalo je  u natjecanjima u plivanju, trčanju i bicikliranju na prostoru najvećeg hrvatskog prirodnog jezera. Subota je bila rezervirana za utrke državnog prvenstva i kup utrku akvatlona, dakle plivanja i trčanja, a u nedjelju plivanje, trčanje i bicikliranje do Vrane i Maškovića Hana.

Kao i na većini utrka triatlona u organizaciju se uključila i turistička zajednica, ovaj put Turistička zajednica Općine Pakoštane, koja je prepoznala ovu sportsku manifestaciju kao spoj sporta i turizma.

Atraktivna destinacija na kojoj je održano natjecanje, park prirode Vransko jezero, najveće je jezero u Hrvatskoj. Dugačko je gotovo 14 kilometara, a široko oko 2 kilometra. Dubina mu je oko 4 metra i iznimno je bogato riblji i ptičjim svijetom. U sklopu parka je ornitološki rezervat koji je netaknuto stanište ptica vodarica, močvarni sustav velike bioraznolikosti i izuzetne znanstvene i ekološke vrijednosti.

Organizator ove utrke želi i nada se da će se u budućnosti ovaj triatlon upisati na europsku kartu, a time i turistički promovirati ovaj kraj. Glavni organizator ove zahtjevne sportske manifestacije bio je Triatlon klub Zadar na čelu s predsjednikom Ivanom Gobinom.

 

Srijeda, 19. lipnja, 17.00 i u reprizama

Moglo bi vas zanimati...