Školska liga
28/07/20

Školska liga

Na Braču, najvećem hrvatskome otoku maslina i mramora leži malo, pitomo i kao u bajci uspavano naselje Sutivan u kojem možete okusiti stvarni, autentični okus, miris i kolorit Dalmacije. Melodični i beskrajni koncert zrikavaca i topli vjetar tjera svakoga da zaroni u najčistije more na svijetu. U modrim noćima sredinom mjeseca kolovoza s brda iznad Sutivana mogu se gledati zvjezdani rojevi meteora Perzeida u Dalmaciji poznatih kao Suze sv. Lovre.
Prirodna ljubaznost, gostoljubivosti i stoljetna marljivosti stanovništva učinili su od ovog mjesta oazu mira i spokoja. Zbog toga se Sutivanjani neizmjerno raduju svakome svome gostu i doživljavaju ga kao iskrenog prijatelja. U našoj emisiji donosimo vam zanimljive priloge o sportu i sportskim klubovima Sutivana ali i zanimljive priče iz povijesti Sutivana, o potonulom brodu u Antičko doba ispred Sutivana koji je vozio kamen za izgradnju Dioklecijanove palače, priču o poveznici Sutivana s meteorom koji je uništio život na zemlji prije 66 milijuna godina, geološke staze, mačka u Kampanelu……

Načelnik i općinski vijećnici kroz programe i aktivnosti osiguravaju svojim mještanima kvalitetne uvjete za život pa tako i sportašima i klubovima kojima su sport i sportske aktivnosti na visokom mjestu prioriteta. Prije priloga o sportu i sportskim aktivnostima upoznajte Sutivan kroz prvu osobu općine i direktoricu Turističke zajednice.

Urednik i voditelj: Mladen Cetina

 

Moglo bi vas zanimati...