Školska liga, emisija

06/05/21

Školska liga, emisija

SAŽETAK

Bili smo u općini Vinica u Varaždinskoj županiji  i snimili prilog o učenicima, sportašima i klubovima s kojim se ponosi ovaj predivan kraj.

Bili smo u općini Vinica u Varaždinskoj županiji  i snimili prilog o učenicima, sportašima i klubovima s kojim se ponosi ovaj predivan kraj. Sportsku razglednicu Vinice počinjemo iz Osnovne škole Vinica  koja je do sada uspjela razviti iznimnu suradnju sa sportskim klubovima koji djeluju u Općini Vinica, s klubovima u kojima treniraju vinički sportaši kao i razvoj svojih vlastitih sportskih projekata.

U školi vlada duh olimpizma, važno je sudjelovati. Provode se programi univerzalne sportske škole i vježbaonice koji su financirani od Hrvatskog školskog sportskog saveza. Školsko sportsko društvo u školi u sklopu svog godišnjeg programa sudjeluje na međuopćinskim školskim natjecanjima svake godine iz nogometa,  rukometa, odbojke i košarke.

Glavni pokretač sporta u Vinici je Branimir Štimec koji radi kao nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Vinica i Srednjoj školi „Arboretum Opeka“.  Višestruki je državni prvak, pobjednik brojnih utrka kao i međunarodne biciklističke utrke na Vinici 1997. godine. Kao junior nastupio je  na svjetskom biciklističkom prvenstvu u Nizozemskoj.  

Temeljem rezultata u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske na 2. svjetskim vojnim igrama Hrvatski olimpijski odbor svrstava ga u kategoriju vrhunskih sportaša. 

Moglo bi vas zanimati...