Školska liga, emisija

10/09/21

Školska liga, emisija

SAŽETAK

U Jelsi na otoku Hvaru okupili su se košarkaši veterani iz četiri države na 8. Adriatic cupu Jelsa 2021.

U Jelsi na otoku Hvaru okupili su se košarkaši veterani iz četiri države na 8. Adriatic cupu Jelsa 2021. u organizaciji Udruge košarkaških veterana Adriatic iz Splita i suorganizatora Turističke zajednice Jelsa. Prošlogodišnji turnir zbog epidemiološke situacije nažalost je bio otkazan. No ove godine u Jelsu je pristiglo preko 200 košarkašica i košarkaša iz  19 momčadi i 4 različite države.

Utakmice su odigrane u dvorani Pelinje u Jelsi, a turnir je bio popraćeno druženjem i tradicionalnim veteranskim zabavama da bi se kulminacija dogodila na završnoj fešti na jelšanskoj Pjaci završnim partyjem i dodjelom nagrada najuspješnijim ekipama i pojedincima uz nastup članova Dreamers banda  koji su zaključili ovaj veteranski skup sportaša košarkaša na pravi način - vrhunskom zabavom za sve sudionike, mještane Jelse i njihove goste.

Hvalevrijedna je bila inicijativa organizatora da u sklopu turnira organizira humanitarnu akciju za Udrugu  Perle koja je  jedina  udruga na otoku Hvaru koja skrbi za djecu i mlade s najtežim tjelesnim invaliditetom i djecu s posebnim potrebama. Kao uvod u veteranski turnir dan prije glavnog turnira na rivi u Jelsi održan je streetball turnir na kojemu su nastupile dvije kategorije igrača, djeca do 15 godina i seniori.

Moglo bi vas zanimati...