Školska liga, emisija

09/06/22

Školska liga, emisija

SAŽETAK

U Vrbovcu je u organizaciji Atletskog kluba Sveti Vid održan 4. Atletski miting „Salix Sub Astra“. Miting je poseban po tome što je održan u središtu grada.

U Vrbovcu je u organizaciji Atletskog kluba Sveti Vid održan 4. Atletski miting „Salix Sub Astra“. Miting je poseban po tome što je održan u središtu grada, a  pod vedrim nebom natjecalo se  44 skakačica i skakača  u skoku u dalj i skoku s motkom iz Hrvatske, Europe i  Amerike.  

Bili smo u Gradu Vrbovcu gdje je gdje je u organizaciji Atletskog kluba Sveti  Vid održan 4. Atletski miting „Salix Sub Astra“. Miting je poseban po tome što je održan u središtu grada i  pod vedrim nebom natjecalo se  44 skakačica i skakača  u skoku u dalj i skoku s motkom iz Hrvatske, Europe i  Amerike.  Dan prije mitinga u  sklopu proslave Dana grada Vrbovca na istom mjestu održano je natjecanje osnovnih škola i  srednje škole u skoku u dalj. Po uzoru na najveće svjetske mitinge koji su dio atletskog programa prebacili izvan dvorane članovi Atletskog kluba Sveti Vid tako su već četvrti miting organizirali na glavnom gradskom trgu.

Na zagrebačkom Hanžekovićevom memorijalu bacanje kugle već se godinama održava pored fontana ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice. U Bruxellesu se i muška i ženska kugla održavaju na najpoznatijim trgovima, Place de la Monnaie i Grand Place, u Lausannei su prošle godine motkaši skakali uz obalu Ženevskog jezera, a Monaco je troskokašice odlučio odvesti u svoju slavnu luku, sa skupim jahtama u pozadini. Na  tom  su tragu i hvalevrijednom sportskom projektu  naši domaćini i to je primjer odlične promocije i prezentacije atletike,  a također i turističkih potencijala grada.  „Alfa i omega“ ove spektakularne atletske priredbe je gospodin Mario Dautanec koji je zajedno sa svojim članovima kluba napravio pravu sportsku i turističku priču.

 

Urednik i novinar: Mladen Cetinja

Moglo bi vas zanimati...