Šok za Njemačku
25/01/19

Šok za Njemačku

 U finalu Svjetskog prvenstva za rukometaše igrat će Danska i Norveška. Norvežani su u polufinalu uspjeli nadigrati domaćine Nijemce s 31:25 (14:12).

Norvežani su do drugog uzastopnog nastupa u finalu SP-a stigli sjajnom napadačkom predstavom svoje vanjske linije koja je bila prebrza za njemačke obrambene igrače. Nakon što su preuzeli kontrolu rezultata sredinom prvog poluvremena, u 20. minuti su prvi put poveli sa dva gola prednosti (9:7), Norvežani više nisu dopustili Njemačkoj preokret.

Fantastični Sagosen i Myrhol odveli su Norvešku do 19:15 u 37. minuti, a nakon toga se Nijemci nisu uspjeli primaknuti na manje od dva razlike. Wiede je nešto više od tri minute prije kraja iz protunapada smanjio na 27:25, no posljednja četiri gola na utakmici postigli su Norvežani za na kraju uvjerljivih 31:25.

Magnus Rod je sa sedam golova bio najefikasniji u sastavu Norveške Sander Sagosen i Bjarte Myrhol su dodali po šest, dok su Uwe Gensheimer sa sedam i Fabian Bohm s šest pogodaka predvodili Njemačku. 

Moglo bi vas zanimati...