14/01/19

IIHF U20 Svjetsko prvenstvo , prijenos

hokej

Svjetsko prvenstvo za mlađe seniore u hokeju na ledu (IIHF SP U20 IIB) počinje danas u Zagrebu, a Hrvatska prvu utakmicu igra s Nizozemskom od 20:00 sati u Ledenoj dvorani Doma sportova

Prije početka SP-a, mladi hrvatski hokejaši najavili su svoj nastup na SP-u tijekom druženja s djecom i njihovim roditeljima na klizalištu Supernova u Buzinu, a zabave i smijeha nije nedostajalo. Na druženju s najmlađima bili su kapetan U20 reprezentacije Luka Kramarić, Domagoj Troha, Marin Joja, Tino Burazin, Dominic Rene Čanić, Patrik Dobrić.
Bila je to prigoda porazgovarati i o suparnicima te očekivanjima na predstojećem SP-u. Pomoćni trener U20 Hrvatske reprezentacije u hokeju na ledu Bruno Bregant rekao je da su pripreme bile intenzivne i kratke: "Sve smo odradili prema planu, iako je bilo dosta utakmica u klubovima u kojima dečki nastupaju, a tu su i studentske obveze. Hrvatska je favorit i cilj nam je prvo mjesto te prelazak u viši rang, IIA".

Predsjednik saveza hokeja na ledu Nikola Švigir rekao je kako je s organizacijskog aspekta sve spremno i da svi vjerujemo da će dečki ostvariti svoj cilj. "Imamo dosta iskustva u organizaciji velikih natjecanja i sve ide prema planu. Zahvaljujemo se i gradu Zagrebu i Hrvatskom olimpijskom odboru koji su nam pružili potporu da SP bude na kvalitetnoj razini, a sada je na dečkima da naprave svoj dio posla, uz potporu navijača s tribina", zaključio je Švigir.

Moglo bi vas zanimati...