Sportska priča

10/06/21

Sportska priča

SAŽETAK

Pogledajte kako je bilo na "Danu univerzalne sportske škole Istarske županije“ i što kaže boksačica Nikolina Ćaćić nakon izborenih OI.

Školski sportski savez Istarske županije na kraju svake nastavne godine organizira za učenike nižih razreda osnovne škole manifestaciju "Dan univerzalne sportske škole Istarske županije“. Na manifestaciji sudjeluju učenici koji su tijekom nastavne godine pohađali program Univerzalne sportske škole i program „Veli Jože“,  te njihovi voditelji.  Program Univerzalne sportske škole provodi se već 14 godina u osnovnim školama Istarske županije, a namijenjen je učenicima od prvog do četvrtog razreda. Cilj programa uključivanje je što većeg broja najmlađih učenika u školske sportske aktivnosti. Učenici pod stručnim nadzorom učitelja tjelesne i zdravstvene kulture uče osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente tehnike sportova.  

Važno je istaknuti kako je univerzalna sportska škola za sve učenike potpuno besplatna. Županijski program Veli Jože provodi se već 6 godina u školskim sportskim društvima osnovnih škola Istarske županije, a namijenjen je učenicima nižih razreda. Riječ je o županijskim programu koji ima za cilj uključivanje učenika nižih razreda u sustav županijskih natjecanja. Školski sportski savez Istarske županije čini dodatne organizacijske napore i posebno stimulira uključivanje učenika od prvog do četvrtog razreda u sustav županijskih natjecanja u krosu, atletici, sportskoj gimnastici, plivanju i sportskom poligonu „Veli Jože“. Ovogodišnja manifestacija bila je zamišljena kao pješačka tura dolinom rijeke Mirne.

Bili smo na dočeku hrvatske boksačke reprezentacije koja se s olimpijskih kvalifikacija u Parizu vratila s dvoje olimpijaca koji su izborili Igre u Tokiju.

Moglo bi vas zanimati...