Svečano otvoren EYOF
22/07/19

Svečano otvoren EYOF

Na Olimpijskom stadionu u Bakuu svečano je otvoren XV. ljetni Olimpijski festival europske mladeži (EYOF), na kojem će u sedam natjecateljskih dana nastupiti oko 3600 mladih sportašica i sportaša iz 50 država Starog kontinenta. Među njima je i 54 hrvatskih predstavnika u devet (od ukupno deset) sportova.

U spektaklu obilježenom pjesmom, plesom, svjetlosnim efektima, vatrometom i azerbajdžanskom folklornom tradicijom sudjelovalo je i četrdesetak hrvatskih sportašica, sportaša, trenera i pratećeg osoblja, a u svečanom mimohodu s trobojnicom u ruci predvodila ih je judašica Ana Viktorija Puljiz.

Otvorenje će posebno dobro zapamtit domaćin koji je s četiri osvojena odličja zasjeo na vrh ljestvice država čiji su sportaši osvojili medalje. Nažalost, hrvatski predstavnici u tenisu neće po dobru pamtiti prvi natjecateljski dan. Noa Vukadin je poražen od Turčina Togana 2:6, 1:6, Nora Knežević od Njemice Steur 1:6, 1:6, Patrik Jurina od Estonca Sillastea 5:7, 2:6, dok Tena Rajki premijerni pojedinačni meč igra u ponedjeljak.

Novi dan donosi pojedinačne mečeve 2. kola, ali i nastavak skupinskog razigravanja u konkurenciji parova. Naravno, kreću i natjecanja u drugim sportovima, dijelit će se odličja u atletici, plivanju i hrvanju. 
 

Moglo bi vas zanimati...