18/07/18

Vatreni dočekani diljem Hrvatske

Nakon nevjerojatnog dočeka hrvatskih nogometaša u Zagrebu, igrači su krenuli na još jedan doček i to u svoje gradove.Tako je Dejan Lovren otišao pozdraviti navijače u Karlovac, u gradu gdje je proveo većinu života. "Nikad neću zaboraviti Karlovac. To je bio prvi grad koji me prihvatio nakon izbjeglištva i Njemačke i ovom gradu sam ostao dužan. Volim biti među svojim ljudima i pokazati da sam normalan čovjek kao svatko od njih" rekao je ponosni Lovren. 

Pod transparentom "Evo nas doma, hvala ti Zadre!, četvorica srebrnih nogometaša (Modrić, Vrsaljko, Subašić, Livaković) pozdravljali su s jedrenjaka Branimir tisuće ljudi okupljenih uz rub i poluotok zadarske rive. 
"Nadam se da će se cijela Hrvatska u svemu pokrenuti kao što se pokrenula u ovih mjesec dana. Ovo je najljepše što smo mogli očekivati, a meni sada slijedi odmor i trenutačno nemam nikakvih planova, samo odmor, rekao je Modrić i počeo pjesmu "Zadar je najbolji, Zadar je slavan, nitko u Europi njemu nije ravan!".

Mateo Kovačić slavio je u svojim Sesvetskim Selima.

Doček petorice reprezentativaca na splitskoj rivi bio je veličanstven. Ante Rebić, Ivan Perišić, Ivan Strinić, Lovre Kalinić i Filip Bradarić dočekani su onako kako to dolikuje viceprvacima svijeta. Ivan Strinić imao je još jedan razlog za slavlje, proslavio je 31. rođendan, Perišić je bio najraspjevaniji, ali najupečatljiviji govor imao je Bradarić. "Svi znamo što se događa u Hrvatskoj, ja sam iz Splita i želim da svi zajedno budemo, zajedno za Hrvatsku i vratit ćemo reprezentaciju u Split", rekao je Filip Bradarić na proslavi u Splitu. Nakon veličanstvenog dočeka u Splitu pred 50.000 ljudi, petorka se uputila u Imotski gdje se slavilo dugo u noć.

"Hvala Rabac, hvala Istro", zahvalio se Vedran Ćorluka (32) i pohvalio snimkom iz Rabca, rodnog mjesta njegove djevojke Franke Batelić (26). Ćorluku su nakon zagrebačke Sloboštine i u Istri dočekali s jednakim veseljom. Navijači su prvo uzvikivali nogometaševo ime, a potom su mu skandirali 'rabački zet'. 

Hvala svima na dočeku. Lakše mi je bilo igrati finale, nego stati ovdje pred vas", rekao je Domagoj Vida koji je u slavonskoj narodnoj nošnji u kočiji prošao ulicama Donjeg Miholjca.

Veselo je bilo i u Varaždinu gdje je na proslavu stigao izbornik Dalić. "Nakon ovoga mogu biti izbornik Brazila, mogu voditi Barcelonu, ali s ovim emocijama mogu voditi samo Hrvatsku", rekao je Dalić.

 

 

 

Moglo bi vas zanimati...