Volvo Ocean Race, dokumentarni film
22/08/18

Volvo Ocean Race

Od 21 sat ne propustite dokumentarni film o jednoj od najuzbudljivijih jedriličarskih regata svijeta. Pobjeda u Volvo utrci znači da ste dominirali ispred protivnika kroz 9 mjeseci, pod konstantnim pritiskom. 72 tisuće kilometara intenzivne plovidbe. 

Utrka počinje u Alicanteu i okružiti će svijet rutom razlomljenom u 11 dionica preko najopasnijih svjetskih mora prije no što dosegne svoj cilj u Hagu. Svaka posada plovi u jedinstvenoj Volvo Ocean 65 jedrilice, ovo moderno čudo sagrađeno od karbonskih vlakana sposobno je zadržati brzinu od više od 50 kilometara na sat čitavom rutom. Jedrilice su identične u svakom pogledu, niti jedna strana nema prednost, pobjeda se svodi na pokazanu vještinu i upornost posade koja njome upravlja. 

Jedan od favorita u najavama utrke bila je španjolska posada Mapfre. Nakon godine dana priprema spremni su za izazov. Skiper Xabi Fernandez nosi težinu nacionalnog ponosa na svojim ramenima, do sada niti jedna španjolska posada nije bila pobjednička od njih ukupno 10. Njegov je cilj promijeniti taj podatak. Jesu li uspjeli pogledajte na našem programu.

Moglo bi vas zanimati...