Zimske igre Novi Zeland
31/08/18

Zimske igre Novi Zeland

Dobrodošli na predivan jug Novog Zelanda i šeste Audi quattro Zimske igre. Gotovo desetljeće od prvog natjecanja 2009. nastavlja se ova posebna tradicija koja će ugostiti Juniore iz FISovog slobodnog skijanja i snowboardanja. Momčadi su poslale svoje najperspektivnije zvijezde na Novi Zeland kako bi se odmjerili sa protivnicima na skijalištu Cardona. 

Sljedećih 18 dana ćemo pratiti najbolje mlade skijaše i daskaše kroz četiri kategorije. No nećemo se zaustaviti samo na juniorskoj konkurenciji. Prvoga tjedna natjecanja gledati ćemo kontinentalni slalom i veleslalom kup u kojem će niže rangirani skijaši skupljati bodove za ANC kup i napredovati prema Svjetskom kupu. 

Na ledu ćemo pratiti curling iz dvorane Maniatoto u Nasebyu. Queenstown klizalište će ugostiti hokejaški turnir sa tri nacionalne juniorske ekipe.  

Drugoga tjedna pozornost okrećemo prema natjecanju u slobodnom stilu u North Face planinskom izazovu. Najbolji skijaši i daskaši nadmetati će se na spektakularnom skijalištu i skupljati bodove za kvalifikaciju na Svjetski kup, North Face izazov privukao je najbolje sa Novog Zelanda i diljem kugle jer svi žele zaslužiti mjesto u svjetskom kupu 2019. 

Južne Alpe i jezero Wanaka biti će savršena lokacija, to je bilo jasno na ceremoniji otvaranja gdje se okupilo ukupno 35 reprezentacija koje će se natjecati na Audi quattro Zimskim igrama 2018. 

Moglo bi vas zanimati...