44. put preplivala La Manche

14/10/21

44. put preplivala La Manche

SAŽETAK

Australska plivačka maratonka, 36-godišnja Chloe McCardel, u srijedu je po 44. put preplivala La Manche i tako postavila novi svjetski rekord.

Australska plivačka maratonka, 36-godišnja Chloe McCardel, u srijedu je po 44. put preplivala La Manche i tako postavila novi svjetski rekord, za što joj je bilo potrebno 12 godina, više od 450 sati u hladnoj vodi i najamanje 1,5 milijuna zaveslaja.

Dosadašnja rekorderka je bila Britanka Alison Streeter, a rekord za plivače od 34 preplivavanja kanala koji dijeli Englesku od Francuske, MCardel je srušila prošle godine.

Australka koja je tek s 11 godina naučila plivati, a sa 19 se odlučila posvetiti daljinskom plivanju, više je puta ostvarila dvostruko preplivavanje La Manchea, a jednom čak i trostruko, kad je u moru provela nešto manje od 37 sati.

U svom pothvatu McCardel se borila s dosadom, raznim bolovima, meduzama, a zbog pothlađivanja je jednom provela nekoliko dana u bolnici na intenzivnoj njezi.

Osim ovog rekorda, Australka je izvela i nezabilježeni pothvat najdužeg samostalnog plivanja u oceanu, kad je u listopadu 2014. preplivala udaljenost od 124,4 kilometra od otoka Južna Eleutera do Nassaua na Bahamima, za što joj je trebao 41 sat i 21 minuta.

Izvor: Hina

Moglo bi vas zanimati...