Adhibanu "Turnira mira"
23/11/18

Adhibanu "Turnira mira"

Pobjednik šahovskog "Turnira mira" održanog u Zagrebu je indijski velemajstor Baskaran Adhiban, on je u 11 partija ostvario po pet pobjeda i remija uz samo jedan poraz.

O kvaliteti njegova rezultata najviše govori podatak da je popravio rejting gotovo za 13 bodova.

Ugodno je iznenadio i Francuz Etienne Bacrot osvajanjem drugog mjesta pri čemu je očekivani rezultat premašio gotovo za jedan bod. Prvi nositelj Ukrajinac Vasilij Ivančuk završio je na solidnom trećem mjestu, a očekivani rezultat ostvario je i naš najbolji velemajstor Ivan Šarić. Za naše predstavnike turnir je očigledno bio prejak jer su osim Ivana Šarića svi završili u donjem dijelu ljestvice. Najbolji dojam od njih ostavio je Robert Zelčić, koji je osvajanjem osmog mjesta s pet bodova popravio rejting čak za 15 bodova.

U posljednjem, 11. kolu odlučena je samo jedna partija u kojoj je bugarski velemajstor s gruzijskom putovnicom Ivan Čeparinov slavio protiv "fenjeraša" Zorana Jovanovića. 

Rezultati 11. kola:
Zelčić-Ivančuk remi, Amin-Bacrot remi, Šarić I.-Stević remi, Palac-Kožul remi, Adhiban-Malahov remi, Čeparinov-Jovanović 1-0.
Konačan poredak:
1. Adhiban 7,5 bodova, 2.-3. Bacrot i Ivančuk po 7, 4.-5. Šarić I. i Čeparinov po 6,5, 6.-7. Malahov i Amin po 6, 8. Zelčić 5, 9. Stević 4, 10.-11. Kožul i Palac po 4, 12. Jovanović 2 boda.

Moglo bi vas zanimati...