Beckhamu Predsjednička nagrada UEFA-e

21/08/18

Beckhamu Predsjednička nagrada UEFA-e

SAŽETAK

Bivši kapetan engleske reprezentacije David Beckham primit će Predsjedničku nagradu UEFA-e 

Bivši kapetan engleske reprezentacije David Beckham primit će Predsjedničku nagradu UEFA-e za 2018. godinu kao znak priznanja za svoju sjajnu karijeru i humanitarni rad, objavila je UEFA na svojim stranicama.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin je, nakon što je odabrao bivšu zvijezdu Manchester Uniteda i Real Madrida za ovu nagradu, istaknuo Beckhama kao "istinsku nogometnu ikonu svoje generacije". Nagrada će se dodijeliti u Monacu krajem ove godine.

"Predsjednička nagrada priznaje izvanredna dostignuća, profesionalnu izvrsnost i izuzetne osobne kvalitete", rekao je Čeferin. 

"Izabrao sam Davida Beckhama kao dobitnika nagrade za ovu godinu  jer je on globalni ambasador nogometa i promiče ga kao i sve njegove vrijednosti u svakom dijelu planeta. Njegove neumorne humanitarne napore, koji su pomogli brojnoj djeci svijeta, također treba pohvaliti. Beckham je istinska nogometna ikona svoje generacije". 

Beckham je osvojio šest naslova prvaka Engleske, dva FA kupa i Ligu prvaka s Manchester Unitedom, a onda je s Realom osvojio naslov prvaka Španjolske. Još je nosio dres Los Angeles Galaxyja kao i Milana, a karijeru je završio s PSG-om 2013.

On je treći engleski nogometaš koji je primio ovu nagradu nakon Bobbyja Robsona (2002.) i Bobbyja Charltona (2008.).

"Velika je čast primiti Predsjedničku nagradu", kazao je Beckham koji je za englesku reprezentaciju odigrao 115 utakmica i zabio 17 golova. 

Moglo bi vas zanimati...