Bennettu etapa
01/08/20

Bennettu etapa

Irski biciklist Sam Bennett (Deceuninck-QuickStep) pobijedio je u četvrtoj, pretposljednjoj etapi utrke po Burgosu, koja je u petak vožena od Bodegas Nabala do Roe de Duero u dužini od 163 kilometra, a njegov momčadski kolega Belgijac Remco Evenepoel zadžao je vodeću poziciju u ukupnom redoslijedu. 

Utrka je odlučena u posljednjem kilometru, kad je jedan dio biciklista ostao zaglavljen u gužvi nakon pada dvojice vozača, a Bennett je ostao ispred i u solo sprintu na blagom usponu uspio pobjeći konkurentima te doći do pobjede.

Iza Benneta su ciljem prošli specijalisti za sprint Francuz Arnaud Demare (Groupama-FDJ) i Talijan Giacomo Nizzolo (NTT Pro Cycling).

Kako se pad dogodio unutar posljednja tri kilometra, svi su biciklisti iz glavne skupine dobili vrijeme pobjednika, a u njoj je bio i vodeći u ukupnom redoslijedu Belgijac Remco Evenepoel čime je zadržao vodstvo uoči posljednje etape koja je na rasporedu u subotu.

Evenepoel ima 18 sekundi prednosti pred Novozelanđaninom Georgeom Bennettom (Jumbo-Visma) te 32 sekunde pred Španjolcem Mikelom Landom (Bahrain McLaren).

U subotu bicikliste čeka napornih 158 km od Covarrubiasa do Lagunas de Neila. Između starta i cilja je gotovo 1000 metara razlike nadmorske visine, a utrka i etapa završavaju usponom najviše kategorije dužine 4,2 km i s prosječnim nagibom od 11 posto, gdje će najvjerojatnije pasti odluka o ukupnom pobjedniku.

Moglo bi vas zanimati...