Bez straha nema hrabrosti

25/06/22

Bez straha nema hrabrosti

SAŽETAK

Svakodnevica pred nas stavlja brojne strahove i izazove. Kako se što bolje nositi s njima, te kako lakše ići kroz život otkriveno je na radionici Aktivne Hrvatske.

Svakodnevica pred nas stavlja brojne strahove i izazove. Kako se što bolje nositi s njima, te kako lakše ići kroz život otkriveno je na radionici Aktivne Hrvatske i Mentalnog treninga u Gornjoj Stubici. Više od 50 polaznika radionice dobilo je alate koji će im pomoći u svakodnevnom životu. Aktivna Hrvatska se održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Generalni partner projekta je HEP. 

 „Okupili smo se u Gornjoj Stubici proslaviti veliku borbu Matije Gupca jednom pričom o strahu. Priča je vrlo prikladna jer nas stavlja ne samo u neke okvire prošlosti, od kojih možemo učiti, već i u današnje okvire kad se često bojimo nekih stvari koje više nisu realne, ali nas blokiraju po pitanju našeg napretka. Usvojili smo puno korisnih informacija!“ – otkrila je Ana Čerenšek iz Mentalnog treninga.

 Program je u Gornjoj Stubici vodila ambasadorica projekta Renata Sopek. Deseta jubilarna sezona Aktivne Hrvatske daje odgovore na brojna pitanja iz područja zdravlja, kineziologije te nutricionizma. „Izvori straha su se jako promijenili u posljednje vrijeme. Danas nam se čini da ih ima više nego što ih je nekad bilo. S obzirom da ih ima jako puno, moramo pronaći načine kako se nositi s njima i stresom, s neizvjesnosti koje nam nudi baš svaki dan. Da bi to uspjeli, u sklopu ove radionice ljudima smo ponudili nekoliko alata koji će im pomoći sa svakodnevnim izazovima u procesu suočavanja sa strahom. Strah je samo prilika za hrabrost. Bez straha nema hrabrosti!“ – izjavio je psiholog Igor Čerenšek.

Prekrasno okruženje Muzeja seljačkih buna, podno spomenika Matiji Gupcu bilo je posebno inspirativno za sve polaznike. „Naučili smo kako bolje raditi na sebi, a sve kako bi poboljšali svoj život i kako bi se lakše nosili s poteškoćama. Bilo je izvrsno, ovo je odlična prilika da se ljudi podruže i da dobiju motivaciju da kasnije mogu sami krenuti u treninge i ostalo, te uvidjeti da to doprinosi njihovom zdravlju!“ – zaključila je polaznica Renata Gorički.  

PIK Vrbovec svim je polaznicima darovao šunku u ovitku i PIK kuhanu šunku sa samo 2% masnoće uz koje je lako biti i sit i fit, a Rajska rajčice. Ukusne zdrave obroke za nadolazeću ljetnu formu, ali i nutritivnu prehranu tijekom cijele godine priprema Nutribullet. Polaznici su se imali prilike osvježiti obrocima koji su svježe i jednostavno pripremljeni neposredno nakon radionice.

Podravka je darovala EVA – riblje proizvode pripremljene po tradicionalnim recepturama, vrhunske kvalitete i nutritivno bogatog sastava. AllergoSan poklanja Omni Biotic jer zdravlje počinje u crijevima, tu su i Jana i Mg Mivela za osvježenje. Ewopharma poklanja PERSKINDOL proizvode koji uz pomoć mentola i pažljivo odabrane kombinacije eteričnih ulja koji ublažavaju bolove u mišićima i zglobovima. Herbalife Nutrition zamjenske obroke, dodatke prehrani i proizvode za sportsku prehranu. Partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – jer energija povezuje, GRAWE osiguranje, Mentalni trening, Definicija Hrane, Falkensteiner Resort Punta Skala, Valamar hoteli Dubrovnik i Plava Laguna.

Aktivna Hrvatska se nastavlja u Splitu, treningom na Prokurativama u subotu, 9. srpnja, slijedi trening joge u Petrčanima 30. srpnja, zatim treninzi u Daruvaru, Osijeku i Zagrebu. Za treninge se možete prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr

Moglo bi vas zanimati...