Brazil domaćin SP-a nogometašica 2027.

17/05/24

Brazil domaćin SP-a nogometašica 2027.

SAŽETAK

Domaćin Svjetskog prvenstva nogometašica 2027. godine bit će Brazil, odlučeno je na Kongresu Međunarodne nogometne federacije u Bangkoku.

Domaćin Svjetskog prvenstva nogometašica 2027. godine bit će Brazil, odlučeno je na Kongresu Međunarodne nogometne federacije (FIFA) u Bangkoku.

Bit će to deseti World Cup nogometašica, pri čemu prvi u Južnoj Americi.

Pravo glasa na elektronskom glasanju imalo je 207 članica koje su imale tri opcije za glasanje - Brazil, zajednička kandidatura Belgije, Nizozemske i Njemačke ili suzdržan.

Na koncu je Brazil slavio sa 119-78 u glasovima. Utrka je prošlog mjeseca smanjena nakon što su Sjedinjene Države i Meksiko povukli svoju zajedničku kandidaturu, a u studenom prošle godine kandidaturu je povukla i Južna Afrika.

"Mi smo južnoamerička zemlja koja je ostvarila pobjedu za ženski nogomet u svijetu," rekao je predsjednik Brazilske nogometne federacije Ednaldo Rodrigues.

"Možete biti sigurni, napravit ćemo najbolje Svjetsko prvenstvo nogometašica," dodao je.

Posljednje SP-a nogometašica održano je prošle godine u Australiji i Novom Zelandu, a slavile su Španjolke.

Nogometaši Brazila rekordnih pet puta su bili svjetski prvaci, a zanimljivo brazilske nogometašice nikada nisu slavile. Najveći uspjeh ostvarile su 2007. osvojivši drugo mjesto.

 

(Hina) 

Moglo bi vas zanimati...