Čestitke Milanovića, HOO-a i Jandrokovića

10/06/21

Čestitke Milanovića, HOO-a i Jandrokovića

SAŽETAK

Brojne čestitke stižu hrvatskoj džudašici Barbari Matić na osvojenom zlatu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Hrvatska judašica Barbara Matić nova je svjetska prvakinja u kategoriji do 70 kilograma pobijedivši u finalu u Budimpešti Japanku Yoko Ono, a na tom uspjehu čestitali su im brojni.

"Čestitam Barbari Matić, hrvatskoj džudašici koja je u Budimpešti izborila naslov svjetske prvakinje u kategoriji do 70 kilograma. Neka ovaj rezultat, ujedno i najbolji u povijesti hrvatskog juda, Barbari bude poticaj i na Olimpijskim igrama u Tokiju za koje se pošteno “potukla” i izborila. Još jednom - bravo", stoji u poruci hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića na njegovom facebook profilu.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku Barbari Matić u povodu osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u džudu, u kojoj stoji:

"Poštovana i draga Barbara,s ponosom i od srca čestitam, uime Hrvatskoga sabora i osobno, na osvajanju povijesne zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u džudu u Budimpešti.Nakon vrhunskih rezultata tijekom cijele prošle godine i zasluženog osvajanja nagrade najbolje sportašice Hrvatske za 2020. godinu, hrvatski sport zadužili ste novim veličanstvenim uspjehom. Ova zlatna medalja iznimno je postignuće i nagrada za mukotrpan i predan rad, borbenost i uloženi trud. Ujedno, ovo je priznanje hrvatskom džudu i Vašim trenerima.Uza želju i podršku da nas obradujete novim dobrim rezultatima na nadolazećim Olimpijskim igrama u Tokiju, još jednom primite moje čestitke i srdačne pozdrave.“​

Čestitao je i ministar obrane Mario Banožić, koji je posebno ponosan što je Barbara vrhunska sportašica, ali i ugovorna pričuvnica Hrvatske vojske,. 
“Poštovana Barbara,današnjom pobjedom ušla si u povijest sporta.U prigodama poput ovih, naš ponos što si dio obitelji Hrvatske vojske još je veći.Čestitam na još jednom fantastičnom uspjehu kojim si donijela beskrajnu radost svima u Hrvatskoj.Hvala ti što nas predstavljaš u najboljem svjetlu i podsjećaš kako se trud i upornost uvijek nagrade”, stoji u brzojavu ministra.

Iz Atene, s 50. glavne skupštine Europskih olimpijskih odbora, čestitku svjetskoj judo prvakinji Barbari Matić uputili su predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i glavni tajnik Siniša Krajač.

"Draga Barbara,biti na svjetskom seniorskom tronu u sportu kakav je judo uistinu je pothvat vrijedan svakog divljenja. Još i dodatno kada povijesni domet hrvatskog juda ostvari sportašica koja nas godinama oduševljava nastupima u jakoj međunarodnoj konkurenciji. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime čestitamo ti naslov svjetske prvakinje, uz želju da ovom sjajnom trofeju uskoro pridružiš i kolajnu koju si odveć zavrijedila - onu na kojoj se sjaje i olimpijski krugovi", stojki u brzojavu čelnika HOO-a.

Moglo bi vas zanimati...