Ćorić u 2. kolu
13/05/19

Ćorić u 2. kolu

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Rimu pobijedivši Kanađanina Felixa Augera Aliassimea s 6:7, 6:3 i 6:4 poslije dva i pol sata sata igre.   

Ćorić nije iskoristio priliku za break koju je imao odmah na početku meča, ali mu to uspijeva nešto kasnije i dolazi u prednost od 3:2. Ta prednost nije dugo trajala jer je kanadski tenisač vratio servis za 4:4 nakon čega set odlazi u tie break u kojem je bolji Auger Aliassime.

Na početku drugog seta Ćorić uzima servis za vodstvo od 2:0 koje ne ispušta do kraja. Na početku trećeg seta Auger Aliassime radi šestu dvostruku pogrešku u meču zahvaljujući kojoj mu hrvatski tenisač uzima servis što mu donosi prednost, a na kraju set i plasman, prvi puta u karijeri, u drugo kolo Rima.

U meču je Ćorić servirao pet aseva, a Auger Aliassime sedam, no Kanađanin je napravio sedam dvostrukih pogrešaka, a hrvatski tenisač samo jednu. Ćorić je jednom izgubio svoj servis i to u prvom setu, a suparniku ga je uzimao tri puta. 

Bio je to bio drugi međusobni ogled između Ćorića i Augera Aliassimea, 30. na ATP ljestvici, i prva pobjeda hrvatskog tenisača. Kanađanin je bio bolji u prvom njihovom međusobnom meču koji je igran na turniru iz Masters serije u Miamiju. U drugom kolu Ćorića čeka bolji iz ogleda između Australca Johna Millmana i Britanca Camerona Norrieja. I protiv Millmana (ATP-57.) i protiv Norrieja (ATP-45.) je Ćorić do sada igrao samo jednom i izgubio.

 

Moglo bi vas zanimati...