Dinamo na 12. mjestu
11/02/20

Dinamo na 12. mjestu

Engleski nogometni premierligaš Chelsea ostvario je najveću financijsku dobit u posljednja dva prijelazna roka, dok je zagrebački Dinamo na 12. mjestu, objavio je Nogometni opservatorij, istraživačka skupina u okviru Međunarodnog centra za sportske studije (CIES) u Neuchatelu.

Londonski klub je u posljednja dva prijelazna roka u plusu za čak 205 milijuna eura. "Bluesi" su prodajom igrača zaradili 250 milijuna eura, dok su na kupovinu potrošili skromnih 45 milijuna eura.

Na drugom mjestu se nalazi portugalski velikan Benfica s plusom od 166 milijuna eura, a treći je Ajax koji je zaradio 137 milijuna eura. Slijede lisabonski Sporting (+92), RB Salzburg (+72), Lille (+69), Hoffenheim (+69)...

Na visokom 12. mjestu je zagrebački Dinamo koji kada se podvuče crta nakon prodaje i kupovine igrača ima plus od 46 milijuna eura.

Najveći minus zabilježio je najtrofejniji europski klub Real Madrid koji je iz zadnja dva prijelazna roka izašao s minusom od 181 milijuna eura.

Drugo mjesto drži novi engleski premierligaš Aston Villa koji je na kupovinu pojačanja potrošio 172 milijuna eura, a zaradio svega tri milijuna eura, što znači da je u minusu za 169 milijuna eura. Na trećem mjestu je Barcelona koja ima minus od 166 milijuna eura, četvrti je Manchester United s minusom od 151 milijuna eura, dok TOP pet zatvara Tottenham (-141 milijuna eura).

Zanimljivo, klubovi iz Premiershipa su ostvarili najveći deficit u ligama 'Petice', potrošili su 844 milijuna eura više nego što su zaradili.

Više su potrošili na pojačanja nego zaradili od prodaje igrača i španjolski klubovi (-418), talijanski (-407), te njemački (-263). Samo su klubovi francuske Ligue 1 ostvarili ukupni profit od 106 milijuna eura.

 

Izvor: www.hina.hr

Moglo bi vas zanimati...